середу, 27 березня 2013 р.

ГО «Центр «РОДІС» долучається до кампанії з попередження психологічного насильства над дітьми


У березні 2013 р. Український фонд «Благополуччя дітей» у партнерстві з організацією Fundacja Dzieci Niczyje (Польща) розпочав в Україні кампанію «Слова ранять на все життя». 

Її метою є попередження психологічного (емоційного) насильства над дітьми та популяризації відповідаль-ного батьківства і ненасильницьких методів виховання. Дана кампанія одночасно проходитиме у Болгарії, Латвії, Литві, Молдові та Україні.

До проведення кампанії «Слова ранять на все життя» приєднались державні та громадські організації з різних регіонів України. Комсомольська громадська організація «Центр розвитку дитини і сім’ї «РОДІС» також долучається до цієї важливої просвітницької справи.


Психологічне (емоційне) насильство фахівці вважають одним з найпоширеніших видів насильства над дітьми. Словесні образи стосовно дітей є для них постійним джерелом психологічних травм. Значна частина батьків занижує самооцінку дитини словами «дурна», «телепень», «нездара» та ін.. Поступово такі слова роз’їдають душу дитини, вона починає думати про себе: «я поганий», «я нерозумна» тощо.

Наразі триває формування команди партнерів та планування заходів кампанії з попередження психологічного насильства над дітьми «Слова ранять на все життя» у Комсомольську. Керівник міської кампанії Володимир Дмитренко (конт.тел. 096-0634213).

0 коммент.:

Дописати коментар