понеділок, 31 грудня 2012 р.

Про обласний батьківський форум «Сім’я – територія без насильства»

12 грудня 2012 року в Полтавському центрі естетичного виховання учнівської молоді відбувся обласний батьківський форум «Сім’я – територія без насильства». Його організаторами стали  Полтавський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти та Департамент освіти і науки Полтавської ОДА.

Під час форуму освітяни, представники громадських організацій, батьки та старшокласники з різних міст і районів Полтавської області  разом обговорювали шляхи подолання насильства  в сім’ї. Адже ця проблема, на жаль, є поширеною в нашому суспільстві. Тож метою обласного форуму стало обговорення спільних дій щодо ефективної взаємодії батьківської громадськості з навчальними закладами та державними установами у сфері духовно-етичного виховання дітей, попередження і подолання негативних тенденцій в суспільстві.

В роботі обласного форуму взяла участь проректор з науково-методичної роботи ПОІППО Марина Кирилюк, в ролі модератора заходу виступила методист відділу методики  виховання Анжела Романенко. Головними питаннями форуму стали: «Взаємодія закладів освіти та сім’ї», «Шляхи подолання насильства в сім’ї» та «Здорова родина – здорова нація».



До експертної групи увійшли: методист ПОІППО Наталія Драч, завідуюча Полтавським обласним центром планування сім’ї та репродукції людини Людмила Кас’ян, член координаційної ради ВГО «Батьківський комітет України» в Полтавській обл. Ольга Єрьоменко. В якості експертів виступили також дві комсомольчанки - директор Комсомольської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, голова Комсомольської ГО «Центр освітніх програм» та співзасновник ГО «Батьківська рада м. Комсомольська» Наталія Тягай, а також  координатор НТМ Міжнародного центру «Ла Страда-Україна» в Полтавській обл. і директор Комсомольської ГО «Центр «РОДІС» Лілія Дмитренко.

Учасники обласного форуму ініціювали звернення до Міністерства освіти, науки, молоді та спорту України про вирішення питання з телевізійними  ЗМІ щодо заборони показу сцен насильства та іншого негативу. Для прикладу: в розвинених країнах відсоток подібної телепродукції не має перевищувати 30%, в Україні ж цей бар’єр становить 85%. Також було ухвалено резолюцію форуму і звернення з до державних установ, громадських організацій і закладів освіти щодо посилення роботи з профілактики насильства в сім’ї.

0 коммент.:

Дописати коментар