вівторок, 5 червня 2012 р.

День захисту дітей активісти відзначили правопросвітницькими акціями


В перший день літа в багатьох країнах відзначається Міжнародний день дітей (International Children's Day). В Україні цей день називається Днем захисту дітей і вважається головним святом для дітлахів. А от для дорослих він має бути нагадуванням про те, що вони постійно потребують турботи й захисту. Адже діти не можуть самі відстоювати свої права, вони - найнезахищеніша частина нашого суспільства.

Україна відзначає День захисту дітей не так давно, всього 14-й раз - згідно Указу Президента України № 568/98 "Про день захисту дітей" (1998 р.). У Комсомольську цього дня традиційно відбувається велика кількість заходів, присвячених цій даті. Їх проводять різні організації, установи і просто небайдужі громадяни.

В День захисту дітей активісти громадської організації «Центр розвитку дитини і сім’ї «РОДІС» провели у Комсомольську три правопросвітницькі акції.

Акції відбулись за підтримки відділу у справах сім’ї та молоді виконкому Комсомольської міської ради, інтернет-провайдера ТРК «ГОК» та Міжнародного правозахисного центру «Ла Страда-Україна».

Акція «Ми – ЗА безпеку дітей в інтернеті!» Її метою стало привернення уваги дорослих, насамперед батьків, до необхідності виховувати дітей не тільки в реальному повсякденному, а й у віртуальному житті також.



Акція з протидії торгівлі дітьми в сексуальних цілях. Вона була спрямована на підвищення обізнаності підлітків щодо практичних способів запобігання сексуальній експлуатації.



Акція з протидії насильству над дітьми, в ході якої юні комсомольчани отримали просвітницькі буклети «Що таке насильство» з практичними порадами щодо того, як не стати жертвою насильства, а також номерами телефонів національної «гарячої лінії» по запобіганню насильству: 0 800 500 335 - безкоштовно зі стаціонарних телефонів Україні, 386 - безкоштовно для абонентів МТС, life:) і Київстар.





Дирекція ГО «Центр «РОДІС» дякує за участь в проведенні правопросвітницьких акцій активістам з числа учнівської, студентської та робітничої молоді: Єгору Базавлуку, Надії Войтенко, Надії Єршовій, Тетяні Дідик, Ользі Мосіній, Сергію Попову, а також Петру Максимову (фото, відео).

0 коммент.:

Дописати коментар