четвер, 31 травня 2012 р.

Запрошення до співпраці у здійсненні моніторингу установ, які надають допомогу потерпілим від насильства


У рамках проекту з протидії насильству в сім’ї Центр «Ла Страда-Україна» спільно з Міністерством соціальної політики України протягом червня-жовтня 2012 р. проводитиме моніторинг закладів та установ для постраждалих від насильства в сім’ї.

Метою моніторингу є отримання інформації про спеціалізовані заклади та установи, у які перенаправляються постраждалі, що звертаються на Національну «гарячу лінію» з питань запобігання насильству та захисту прав дітей. Експертна група, до складу якої входять представники організацій, притулків, Міністерства соціальної політики, розробила методику здійснення моніторингу, яку планується застосовувати в усіх областях України.

Цей моніторинг є частиною загального моніторингу, який здійснює Центр «Ла Страда-Україна» в рамках чинного законодавства України спільно з іншими громадськими організаціями для розуміння реального стану політики у сфері протидії насильству в сім’ї, торгівлі людьми, гендерній дискримінації та захисту прав дітей, а також можливостей надання і отримання допомоги.

Планується, що протягом зазначено періоду часу представники Центру «Ла Страда-Україна» відвідають усі регіони України, ознайомляться з діяльністю та можливостями установ, які можуть надавати допомогу потерпілим від насильства.

У рамках здійснення даного моніторингу та створення працюючої системи надання допомоги потерпілим запрошуються до співпраці організації та незалежні експерти. Контактна особа - Ірина Мідловець, директор департаменту підтримки роботи «гарячих ліній» (тел. 044-205-36-95, ел.адреса: i.mydlovets@la-strada.org.ua)

Джерело: Центр «Ла Страда-Україна»

0 коммент.:

Дописати коментар