неділю, 13 травня 2012 р.

Акція "Спасибі за Перемогу"


День Перемоги – є визначною датою для мешканців Комсомольська. Щорічно в цей день вся міська громада вітає ветеранів Великої Вітчизняної війні та вшановує пам’ять воїнів, які загинули на берегах Дніпра http://www.rodis.org.ua/2012/05/blog-post_13.html
Цьогоріч у Комсомольську також відбулося багато заходів, присвячених Дню Перемоги.

9 травня розпочалися урочистості з нагоди 67-ї річниці Перемоги від самого ранку. Понад дві години тривало урочисте покладанням вінків та квітів до меморіалу «Вічний вогонь». Вклонитися пам’яті загиблих прийшли очільники міста, ветерани Великої Вітчизняної війни, депутати міської ради, керівники та колективи всіх підприємств, представники громадських організацій, студентська та учнівська молодь.

Дитяча рада та Парламент дітей м. Комсомольська проводили акцію "Георгіївська стрічка". Під час покладання квітів своєрідним живим салютом пролунало трикратне «Героям – слава!» від учасників Пробіжки-Єднання на честь Переможців (громадська ініціатива «Живий Комсомольськ»).

Пізніше на Театральній площі відбувся мітинг-реквієм «Пам’ять жива». До учасників мітингу звертались заступник голови облдержадміністрації Олена Адамович, Комсомольський міський голова Сергій Супрун, голови місцевих ветеранських організацій Тимофій Михайлов та Віра Станицька, Почесний громадянин міста Володимир Бадагов, голова правління ВАТ «Полтавський ГЗК» Віктор Лотоус, протоієрей Свято-Миколаївського собору отець Георгій. Пам’ять тих, чий подвиг житиме в віках, учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання. Після мітингу його учасники разом з ветеранами Великої Вітчизняної війни вшанували пам’ять загиблих, поклавши квіти до обеліску Слави та меморіалу на острові Мужності. Вдень на Театральній площі та в Парку культури для комсомольчан та гостей міста пройшли концерти творчих колективів ПКіТ, а також духових муніципальних оркестрів м.Комсомольська та м.Полтави.



Активісти громадської організації «Центр «РОДІС» цього травневого дня також зібралися разом, щоб вшанувати пам'ять воїнів, які віддали життя за визволення рідного краю, та висловити подяку колишнім фронтовикам Великої Вітчизняної війни і тим, хто виніс роки окупації та пекло концтаборів, хто піднімав країну з руїн.

Дівчата і хлопці провели також акцію «Спасибі за Перемогу!», що була спрямована на пересічних комсомольчан молодого і середнього віку. Зазвичай 9 травня всі вони приділяють особливу увагу ветеранам Великої Вітчизняної війни. Однак вони, ветерани, потребують уваги й допомоги не лише в свята, й в будь-який інший день року. Тож метою акції стало інформування комсомольчан про те, яким чином вони можуть надавати моральну і матеріальну підтримку колишнім учасникам бойових дій Великої Вітчизняної війни.



Активісти ГО «Центр «РОДІС» зверталися до комсомольчан зі спеціальними листівками, які містили інформацію щодо того, де отримати конкретні відомості, хто з учасників Великої Вітчизняної війни найбільше потребує допомоги. Це можна зробити, звернувшись до керівників двох міських ветеранських організацій: Комсомольської міської організації ветеранів війни та праці, а також Комсомольського міського комітету інвалідів війни та Збройних Сил:
- до голови ради ветеранів, Почесного ветерана України Віри Минівни Станицької за адресою: вул. Миру, 24, каб. 113, тел. 2-69-50;
- до голови міського комітету інвалідів війни та Збройних Сил Тимофія Харламовича Михайлова за адресою: вул. Леніна, 40, тел. 2-49-44, 2-18-35.



В акції «Спасибі за Перемогу!» 28 активістів з числа дорослих, а також з числа учнівської, студентської та робітничої молоді: Наталія Ткаченко, Світлана Мосіна, Євген Мошнінов, Ірина Дудченко, Надія Войтенко, Павло Косоруков, Ольга Мосіна, Любов Макаренко, Олег Ржавін, Дмитро Гамадик, Сергій Василина, Вікторія Бабенко, Альона Шуть, Тетяна Дідик, Анастасія Михайличенко, Анастасія Походій, Олександра Олейник, Лада Буркацька, Тетяна Коржук, Надія Єршова, Аліна Кулик, Тетяна Сорокіна, Дар’я Голомьодова, Анна Горбова, Пусяк Нікіта, Наталія Мізіна, Ася Чернова, а також завідувач сектору роботи з молоддю ГО «Центр «РОДІС» Володимир Дмитренко.

0 коммент.:

Дописати коментар