вівторок, 29 травня 2012 р.

Діяльність Національної тренерської мережі Центру "Ла Страда - Україна" в Полтавській та Рівненській областях


Чотири роки на Полтавщині діє регіональна тренерська мережа НТМ Міжнародного правозахисного центру «Ла Страда – Україна». Її осередком є місто Комсомольськ, більшість членів цієї мережі представляють громадську організацію «Центр «РОДІС».

Основними напрямками діяльності мережі є:
- просвітницька робота з питання профілактики домашнього насильства;
- захист прав дітей, боротьба за безпеку дітей в он-лайн;
- моніторинг дитячої порнографії в глобальній мережі;
- протидія сексуальній експлуатації дітей, в т.ч. в туризмі;
- превентивна робота з дітьми трудових мігрантів;
- моніторинг соціальних мереж щодо виконання законодавства з протидії торгівлі людьми та насильства з гарантуванням рівності чоловіків і жінок
- просвітницька робота з питання протидії торгівлі людьми;
- сприяння національному механізму взаємодії суб’єктів, які надають допомогу постраждалим від торгівлі людьми та ін.

З 2012 року Полтавська регіональна тренерська мережа НТМ Міжнародного правозахисного центру «Ла Страда – Україна» сприяє розвитку діяльності такої ж мережі в Рівненській області з центром в м. Сарни. Її очолив Володимир Березовський, психолог Сарненської гімназії, тренер з освітніх тренінгів.



27-04-2012 р. в с.Тутовичі Сарненського р-ну Рівненської обл. відбувся тренінг з протидії насильству, в якому взяли участь учні Тутовицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Тренінг провів психолог Сарненської гімназії Володимир Березовський в партнерстві з психологом Тутовицької ЗОШ Іриною Леончик. Тренінг відбувся за сприяння методиста РМК Наталії Ткачук.



15-05-2012 р. в м. Сарни Рівненська обл. відбувся тренінг «Як не стати жертвою насильства». Володимир Березовський провів заняття разом із соціальним педагогом Вадимом Бублієм та класним керівником Галиною Дерпач.



16 -05-2012 р. в Сарненській гімназії пройшов ще один тренінг «Як не стати жертвою насильства», цього разу вже з 10-тикласниками.



18-05-2012 р. На базі Сарненського міського будинку культури Володимир Березовський провів тренінг «Ми проти насильства». Тренінг відбувся за сприяння головного спеціаліста міської ради Віктора Хомича.



Влітку в м. Сарни (Рівненщина) на базі міських будинків культури будуть працювати дитячі табори відпочинку. В цей час Володимир Березовський планує провести тренінги з профілактики домашнього насильства з батьками, діти яких будуть відпочивати в денних таборах. Наразі психолог веде підготовчу роботу за сприяння головного спеціаліста Сарненської міської ради Віктора Хомича.

Полтавська регіональна тренерська мережа НТМ Міжнародного правозахисного центру «Ла Страда – Україна» (з центом у м. Комсомольськ) планує і надалі сприяти розвитку діяльності такої ж мережі в Рівненській області з центром в м. Сарни.

0 коммент.:

Дописати коментар