понеділок, 30 квітня 2012 р.

На Рівненщині відбувся тренінг з протидії насильству


27 квітня 2012 р. на Рівненщині відбувся тренінг з протидії насильству, в якому взяли участь учні Тутовицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Тренінг провів психолог Сарненської гімназії Володимир Березовський, який є тренером з освітніх тренінгів, в партнерстві з психологом Тутовицької ЗОШ Іриною Леончик.

Захід пройшов за підтримки Комсомольської громадської організації «Центр «РОДІС», що має представництво в Національній тренерській мережі Міжнародного центру «Ла Страда-Україна». В ході тренінгу учні Тутовицької загальноосвітньої школи отримали спеціальні буклети «Що таке насильство» з практичними порадами щодо того, як не стати жертвою насильства.

Крім того, буклети «Що таке насильство» містять номери телефонів національної «гарячої лінії» по запобіганню насильству Центру «Ла Страда-Україна». Зателефонувавши за номерами 0 800 500 335 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів Україні) та 386 (безкоштовно для абонентів МТС, life:) і Київстар), школяр, у разі ситуації насильства, зможе також отримати конкретну кваліфіковану пораду.

Тренінг з протидії насильству, що відбувся на базі Тутовицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст., пройшов у рамках семінару-практикуму для практичних психологів і соціальних педагогів загальноосвітніх навчальних закладів Сарненського району Рівненської області. Всі фахівці, що брали участь в семінарі, є членами методичного об’єднання практичних психологів і соціальних педагогів РМК Сарненської районної ради на чолі з методистом РМК Наталією Ткачук.



Під час семінару його учасники вивчали шляхи вирішення проблеми дитячих конфліктів в школі, а також визначали роль і місце психологічної служби в їх профілактиці та подоланні. Зокрема мова йшла про те, що проблему насильства між дітьми в школі можна вирішити, якщо підійти до проблеми комплексно – проаналізувати, оцінити ризики, надати необхідних навичок шкільним педагогам та залучати до профілактичної роботи самих дітей.

Наразі планується продовження співпраці практичного психолога Сарненської гімназії Володимира Березовського і Національної тренерської мережі Міжнародного центру «Ла Страда-Україна» в особі Лілії Дмитренко, директора Комсомольської громадської організації «Центр «РОДІС».

0 коммент.:

Дописати коментар