пʼятницю, 6 квітня 2012 р.

У Комсомольську відбулось чергове засідання Громадської ради


5 квітня 2012 р. відбулось чергове засідання Громадської ради, що діє при Комсомольській міській раді, за участю секретаря міськради Світлани Калашнік. Вів засідання голова Громадської ради Руслан Клименко.

На початку засідання до членів Громадської ради (ГР) звернулась Людмила Кириченко, начальник управління архітектури і містобудування міськвиконкому. Вона представила на розгляд присутніх кілька варіантів встановлення макета ордену «За вклад в Перемогу». Нагадаємо, що 24 березня 2011 р. місто Комсомольськ було нагороджено орденом «За вклад в Победу» згідно з Постановою Ради громадських нагород Російської Геральдичної палати при Президенті Російської Федерації від 10.02.2011 року. Члени ГР обговорили подані варіанти і схвалили один з них. Макет ордену «За вклад в Перемогу» буде встановлено на пам’ятному знакові на честь воїнів, які обороняли Дніпровські рубежі в 1941 р. та форсували Дніпро у вересні-жовтні 1943. Пам’ятний знак розташований у Придніпровському парку.

Далі голова ГР Руслан Клименко поінформував присутніх про діяльність ГР в 2011 р., а також запропонував детальніше вивчити досвід колег з інших регіонів України, щоб ефективніше організувати і спланувати свою роботу. Зокрема мова йшла про те, як організувати внутрішню роботу ГР (на прикладі ГР при Вінницькій ОДА), про Програму сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства Кіровоградської обл. та ін. Також було презентовано посібники «Громадська експертиза діяльності органів виконавчої влади» та матеріали «Громадська експертиза діяльності органів виконавчої влади», «Інформаційна складова діяльності громадської ради», «Що є продуктами громадської ради», «Як використовувати Закон про доступ до публічної інформації», «Громадська антикорупційна експертиза нормативно-правових актів», «Консультації із громадськістю як нова філософія відносин влади та громадян. Порядок проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики» (затверджений Постановою КМУ № 996 від 3.11.2010р.), «Вісник громадських рад». До речі, всі ці матеріали роздруковано і передано в апарат міськради, де з ними можна ознайомитися в будь-який зручний час.

Наступним питанням засідання ГР було обговорення інформації про обласний План заходів з реалізації Концепції сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства на 2012 рік у Полтавській обл. Обговорювались питання висвітлення діяльності ГР на офіційному веб-сайтах міської ради, у комунальних друкованих та електронних ЗМІ. Також мова йшла про залучення місцевих громадських організацій до висвітлення на веб-сайті міської ради у відповідному розділі інформації про здійснювану діяльність. Руслан Клименко розповів, що наразі триває робота стосовно того, щоб на офіційному веб-сайті Комсомольської міської ради кожна громадська організація мала свою сторінку.

Крім того, членам ГР було повідомлено, що передбачається вивчення громадської думки з різних питань шляхом проведення соціологічних досліджень, анкетувань, on-line-опитувань тощо. Також обговорювались можливості щодо проведення Днів громадських організацій, Днів відкритих дверей та ін., під час яких представники громадськості та органів влади обговорюватимуть проблемні питання розвитку міста. Йшла мова про включення до програм підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації державних службовців спеціального курсу з питань налагодження комунікацій органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з ІГС і ЗМІ, а також про залучення представників ІГС до навчань державних службовців щодо реалізації положень Концепції сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства для налагодження співпраці та обміну досвідом.

Щодо проведення конкурсу проектів, розроблених ІГС м. Комсомольська (за напрямами: патріотичне виховання; інформування громадськості про діяльність органів влади; популяризація впровадження економічних реформ в життя області; краєзнавча робота; культурно-просвітницька діяльність; наукова, навчально-виховна діяльність), це питання так і залишилось неконкретизованим. Положення про конкурс розміщено на офіційному сайті Комсомольської міської ради у вільному доступі, однак дати проведення конкурсу поки що немає.

На засіданні ГР було розглянуто інформацію про єдиний день інформування населення Полтавщини щодо реалізації соціальних ініціатив «Нова якість соціальної політики», а також обговорено поточну діяльність дорадчого органу: про планування діяльності ГР в 2012 р.; про затвердження переліку вибулих членів ГР та переліку представників ІГС-кандидатів на членство у ГР; про необхідність обрання голови комітету з питань охорони здоров’я (медицина); про звернення В.Г.Омельченка щодо принципів утворення цін на ліки в аптеках Комсомольська та якості медичного обслуговування у Комсомольській міській лікарні, а також інші питання.

В кінці засідання було визначено орієнтовну час наступного засідання ГР при Комсомольській міській раді – останній тиждень червня 2012р.

0 коммент.:

Дописати коментар