неділю, 18 березня 2012 р.

Пройшли перші заняття в студії творчості "Viva" (молодша група "Зернятко")


4 березня 2012 р. відбулось друге заняття в молодшій групі "Зернятко" студії творчості "Viva". Цей спільний проект Комсомольської міської публічної бібліотеки, Комсомольської БО "Благодійний фонд "Подаруй надію" та ініціативної групи молодих комсомольчан стартував 26 лютого 2012 року.

Даний проект покликаний об'єднати активну молодь міста, яка готова витрачати вільний час для навчання дітей молодшого віку декоративно-прикладному мистецтву. Але, в першу чергу, проект створений для забезпечення безкоштовного і корисного проведення часу батьків зі своїми дітьми у вихідний день. Батькам дітей дошкільного віку в м.Комсомольську дуже важко організувати дозвілля своїх малюків не тільки через фінансові міркування, а й через відсутність розважальних центрів дозвілля вихідного дня. Через це було вирішено створити групу, в якій діти разом зі своїми батьками могли б цікаво і корисно проводити час. Тим більше, що до програма студії містить методики роботи, які розвивають дрібну моторику рук у дітей.

Не є секретом, що розвиток дрібної моторики рук - невід'ємна складова розвитку дитини. Необхідність у спритній і координованій роботі пальців рук очевидна. Багато дій повсякденного життя вимагають акуратної та точної роботи пальців - застебнути гудзики, зав'язати шнурки, набрати телефонний номер... список можна продовжувати нескінченно. Рівень розвитку дрібної моторики визначає готовність дитини до навчання в школі, адже при недостатньому розвитку пальців руки дитина не зможе оволодіти письмом. Розвиток дрібної моторики важливий не лише само по собі, він має вирішальний вплив на розвиток мовлення дитини, адже це стимулює мовні зони головного мозку. Тому, студія вихідного дня, стає порятунком для батьків, які хочуть дати більше своїм малюкам.



Джерело: сайт БФ "Подари надежду" http://give-hope.com.ua/pN.php?id=28

0 коммент.:

Дописати коментар