суботу, 17 березня 2012 р.

17 березня стартує Міжнародна Акція "Стоп расизм!"


Від сьогодні стартує щорічна Міжнародна Акція "Стоп расизм!", яка триватиме до 27 березня. Сутністю расизму є розрізнення людей лише за зовнішнім виглядом, забуваючи про їх внутрішній світ. Але науковцями вже давно доведено, що генетично на Землі не існує рас. Всі ми належимо до однієї єдиної раси - HomoSapiens. На жаль, багато хто з людей страждає на ксенофобію, яка часто стає причиною ворожнечі за принципом національного, релігійного чи соціального поділу. Може, варто відкрити очі і заглянути трохи далі - побачити людину, особистість, а не просто араба, сенегальця, індонезійця, індуса та ін.?

У 2012 році Міжнародна Акція «Стоп расизм!» реалізується в рамках проекту «Громадські організації на службі суспільству: молодіжні дії проти расизму, націоналізму та ксенофобії, за - права людини і міжкультурний діалог», підтриманого в рамках програми MATRA Міністерства закордонних справ Королівства Нідерланди. Організаторами Акції виступають Молодіжна Мережа проти расизму і нетерпимості, Міжнародний Молодіжний Правозахисний Рух, Міжнародна мережа «Молода Європа». Акція проходить у рамках Європейського Тижня дій мережі UNITED for Intercultural Action.

Міжнародна Акція «Стоп расизм!» в 2012 році проходить з 17 по 27 березня. Наразі до неї вже приєдналися міста:
Росія: Москва, Санкт-Петербург, Мурманськ, Воронеж, Хабаровськ, Казань, Владивосток, Йошкар-Ола
Білорусія: Мінськ
Україна: Київ, Комсомольськ

Проблема расизму викликана багатьма причинами, серед яких недостатня освіченість в даному питанні, озлобленість, небажання замислюватися про очевидні речі тощо. Зазвичай все це починається на рівні сім'ї, а вже потім стає проблемою держави.

Тому цілком зрозуміло, що Комсомольська міська громадська організація «Центр розвитку дитини і сім’ї «РОДІС» приєдналася до Міжнародної Акції «Стоп расизм!». Цю ініціативу підтримали місцева влада, зокрема відділ у справах сім’ї та молоді виконкому Комсомольської міської ради, Міжнародний правозахисний центр «Ла Страда – Україна» (м. Київ), партнери з м. Харків: Міжнародна громадська організація «Альманар», Всеукраїнська Асоціація громадських організацій "АЛЬРАЇД", а також місцеві партнери: Інтернет-провайдер «ТРК «ГОК», Комсомольський професійний гірничий ліцей, Комсомольська міська публічна бібліотека, Центр соціально-психологічної реабілітації дітей у м. Комсомольську та ін. Протягом акційного тижня "Стоп расизм!" відбудеться низка просвітницьких заходів, спрямованих на профілактику расизму і ксенофобії.

Напередодні старту Міжнародної Акції «Стоп расизм!» комсомольчани отримали листа від її організаторів:

Уважаемые участники Международной Акции "Стоп расизм!",
хотим поблагодарить вас за поддержку кампании в ваших регионах! Это показывает, насколько важны проблемы, связанные с противодействием идеологиям ненависти, самым различным людям в разных городах странах. Ваша мотивация провести какие-то мероприятия - самое лучшее, что мы ждали от запуска Акции в этом году!
Спасибо вам большое и надеемся, что все запланированные действия пройдут успешно, а все незапланированные вещи, которые могут случиться, пойдут только на пользу.
Еще раз, спасибо большое вам! И удачи во всех делах!
С уважением,
Орг-группа Международной Акции "Стоп расизм!",
Александр Друк, Валерия Савченкова, Ирина Аксенова.
г. Воронеж, Россия


Долучитися до Міжнародної Акції «Стоп расизм!» можна тут http://stopracism.yhrm.org/

2 коммент.:

РОДІС сказав...

http://www.civicua.org/news/view.html?q=1797132

РОДІС сказав...

Завершилася міжнародна акція «Стоп расизм!»-2012 http://www.rodis.org.ua/2012/04/2012_10.html

Дописати коментар