суботу, 24 березня 2012 р.

24 березня - Всесвітній та Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на туберкульоз


Щороку 24 березня відзначається Всесвітній та Всеукраїнський день боротьби з захворюванням на туберкульоз, який у цьому році проходить під гаслом: «Зупиніть туберкульоз, поки я живий!». З 1 березня по 1 квітня 2012 року в Полтавській області проходить місячник по боротьбі з туберкульозом.

Епідемічна ситуація з туберкульозу в Полтавській області нині залишається напруженою. Так, захворюваність за 2011 рік склала 55,2 на 100 тис. нас. проти 52,9 у 2010 році (Україна — 67,2). Збільшились показники захворюваності на ВІЛ/СНІД-асоційований туберкульоз — 5,7 на 100 тис. нас. (Україна — 9,1). Смертність від туберкульозу за 11 місяців 2011 року знизилась у порівнянні з 2010 роком. На низькому рівні залишається і захворюваність серед дітей. В області за минулий рік також вдалося на 4,1% знизити кількість рецидивів цієї хвороби та на 23,1% знизити смертність. Останнім часом в області надзвичайно великої уваги набуває збільшення показників поєднаної патології туберкульозу та ВІЛ-інфекції.

З нагоди місячника боротьби із захворюванням на туберкульоз інтернет-видання «Полтавщина» та прес-центр обласного управління охорони здоров’я вирішили організувати спілкування читачів сайту «Полтавщина» з головним фтизіатром Головного управління охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації, головним лікарем обласного протитуберкульозного диспансеру Володимиром Печерицею.

Тут http://www.poltava.pl.ua/news/15203/ можна прочитати відповіді головного фтизіатра Полтавської області на всі запитання стосовно туберкульозу, щеплень проти цього захворювання, а також вартості лікування від нього.

Джерело: Інтернет-видання "Полтавщина" http://www.poltava.pl.ua/news/events/

0 коммент.:

Дописати коментар