неділю, 8 січня 2012 р.

«Умка-Фест» - цікавий досвід харків'ян


17 грудня 2011 року в Харкові відбувся перший Фестиваль-виставка дитячого розвитку «Умка-Фест». Про підготовку і проведення фестивалю розповідає його співорганізатор Михайло Ізюмський:

Ідея «Умка-Фесту» досить проста, і коли мене питають про те як вона виникла, я щиру дивуюсь у відповідь тим, що не реалізував її ніхто раніше. Однак не було в Харкові нічого подібного і нам пощастило цю нішу зайняти (в Києві, зокрема, ми знайшли декілька таких заходів).

Більш детально про саму ідею та місію Фестивалю я писав раніше, повторюватись не буду – дивіться тут http://blog.sp.kh.ua/2011/12/umka-fest/ Крім того, багато додаткової інформації є на сайті Фестивалю http://www.umka-fest.org.ua/

Поділюсь власними враженнями та емоціями. Прожив цим Фестом більше ніж півроку. Концепція виникла приблизно в травні місяці, потім був збір інформації, розрахунки, деталізація. Мої друзі на Фейсбук, напевне, пам’ятають як ми разом обирали назву. Влітку, у липні, відбувся запуск проекту, хотіли провести захід 27 серпня. Потім перенесли на 17 вересня. А потім відмінили взагалі. Зараз дивлюсь на той «провал» як на хорошу школу, розумію що все було зроблено правильно, і та невдача є частиною кінцевого успіху. Але тоді, у вересні, все виглядало набагато трагічніше:)

Приблизно через місяць-півтора на зв'язок вийшов засновник агенції «Незвичайний Харків» Руслан Кордюк і запропонував партнерство у підготовці та проведенні Фестивалю. Два місяці попрацювали ми з ним пліч-о-пліч і стали хорошими друзями. З ним я знову відчув силу справжнього партнерства: коли два партнери доповнюють одне одного, їхня енергія не сумується, а помножується! Звичайно, і з Русланом ми наробили помилок, і не все вдалося так як планували, але кінцевий «продукт» вийшов саме таким яким би мав бути! Причому, в день проведення заходу ми усвідомили, що якби було виконано все що планувалося, Фест вийшов би гіршим!

Буквально у переддень проведення «Умка-Фесту» був у мене намір відмовитись від участі в продовженні проекту. Було вже видно, що розрахунки стосовно монетизації, м’яко кажучи, не виконуються, крім того, якби навіть виконувались, вони є неадекватним по відношенню до часових, емоційних та енергетичних витрат. Однак в день проведення отримав стільки позитиву, такий букет різноманітних емоцій зі знаком «плюс», після якого зрозумів, що не відмовлюсь від «Умка-Фесту». Хіба що змістяться акценти і фінансова монетизація поступиться своїми позиціями іншим стимулам.



Надалі розвивати проект плануємо за трьома взаємопов’язаними напрямками. По-перше – проводити «Умка-Фести» надалі, в ідеалі – два рази на рік. По-друге – хочемо розвивати спільноту фахівців, які надають послуги дитячого розвитку, проводити для них різноманітні заходи для підвищення професійного рівня, конкурентоздатності і т.п. По-третє – хочемо спробувати схему «соціального франчайзингу» - передавати модель виставки-фестивалю людям в інших регіонах та допомагати їм проводити захід.

Відкриті до критики, пропозицій та побажань і особливо – до нових партнерств! Пишіть на ел.адресу izyumskiy-m@rambler.ru і на ФБ http://www.facebook.com/izyumskiy

Джерело: Ресурсний центр ГУРТ http://gurt.org.ua/blogs/Михайло%20Ізюмський/906/

0 коммент.:

Дописати коментар