неділю, 4 грудня 2011 р.

Міжнародний день волонтера активісти ГО "Центр "РОДІС" відзначили гендерною вечіркою


4 грудня 2011 р., в рамках Міжнародного дня волонтера, а також інформаційної кампанії "16 днів проти гендерного насильства" активісти Комсомольської міської громадської організації "Центр "РОДІС" провели гендерну вечірку. Молодих дівчат і хлопців гостинно прийняв професійний гірничий ліцей. Також захід підтримали Інтернет-провайдер "ТРК "ГОК", Проект ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент» та Міжнародний центр «Ла Страда – Україна».

Волонтерство у Комсомольську сьогодні – це потужний громадський рух, який об'єднує зусилля різних організацій та установ у реалізації проектів і проведенні акцій, спрямованих на формування активної соціальної позиції серед молоді.



Активісти ГО "Центр "РОДІС" займаються просвітницькою волонтерською діяльністю, зокрема в ці дні вони проводять у Комсомольську інформаційні акції, спрямовані на профілактику гендерного насильства http://www.rodis.org.ua/2011/12/blog-post_04.html Тому недивною є і назва молодіжної вечірки, що відбулась напередодні Міжнародного дня волонтера. Говорили про гендерну рівність, про гендерні стереотипи, про недопущення надмірностей ні в один, ні в інший бік під час спілкування дівчат і хлопців (згадаймо народну мудрість "що занадто, то не здраво"). Також продовжили підготовку до проведення наступних інформаційних акцій проти гендерного насильства, зокрема насильства в сім'ї. А ще - грали в веселі ігри, танцювали та чаювали.

Кожний активіст отримав на пам'ять чашку з меседжем "Залишайся людиною" та логотипом Проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент». А чай-кава та солодощі на гендерній вечірці - це частування від Національної тренерської мережі Міжнародного центру "Ла Страда - Україна". Також торт та цукерки для молоді передала сім'я Мосіних, яка вже не вперше фінансово підтримує акції ГО "Центр "РОДІС",

У гендерній вечірці взяли участь 28 активістів ГО "Центр "РОДІС" з числа учнівської, студентської та робітничої молоді: Надія та Марія Єршови, Анастасія Кулєшова, Вікторія Бабенко, Олег Ржавін, Олена Першина, Єгор Базавлук, Ольга Мосіна, Аліна Кулик, Марина Соляник, Анастасія Мотрій, Сергій Попов, В’ячеслав Абаза, Каріна Ханчевська, Маргарита Левіна, Микита Пусяк, Анастасія Походій, Альона Шуть, Олена Середа, Валерія Дерега, Євген Мошнінов, Валентин Василенко, Валерія Борисова, Марія Дудко, Єлизавета Хомич, Павло Косоруков, Ірина Дудченко, Євген Буркаль, ведуча вечірки Кіра Озюменко та завідувач сектором роботи з молоддю Володимир Дмитренко.

0 коммент.:

Дописати коментар