пʼятницю, 30 грудня 2011 р.

Учасники мережі «Молодь діє!» побували в гостях у комсомольчан


14 грудня 2011 р. Комсомольськ зустрічав молодіжних лідерів міст та районів Полтавської та Черкаської областей, що брали участь у стажуванні громадських активістів у рамках проекту «Розвиток громадської ініціативи серед молоді Полтавської та Черкаської областей «Молодь діє!» http://www.rodis.org.ua/2011/12/blog-post_24.html

Зустріч відбулась з ініціативи Кременчуцького міського комітету молодіжних організацій, який є організатором стажування молодіжних лідерів. Метою приїзду 16-ти представників громадських організацій, що входять до мережі ГО Полтавської та Черкаської областей «Молодь діє!», стало з знайомство з досвідом роботи Комсомольської міської громадської організації «Центр «РОДІС», а також ознайомлення з успішними прикладами міжсекторного партнерства в розвитку територіальної громади м. Комсомольська.

Зустріч відбулась в приміщенні «Центру миру» Комсомольської ЗОШ №1 з поглибленим вивченням математики. Гостей радо привітали радник міського голови м. Комсомольськ та депутат Комсомольської міської ради Неллі Карпець, директор Комсомольської ЗОШ №1 Олена Васильченко та директор Комсомольської міської ГО «Центр «РОДІС» Лілія Дмитренко.



Під час презентації досвіду діяльності Комсомольської міської ГО «Центр «РОДІС» гостям було представлено всі основні напрямки її роботи, в т.ч. роботу з дітьми та сім’єю. Однак, враховуючи склад делегації, що прибула до Комсомольська, переважний акцент було зроблено на висвітлення роботи з молоддю, приклади партнерської співпраці з іншими громадськими організаціями, органами місцевої влади, бізнесу та ЗМІ.

Порадами щодо встановлення успішної співпраці громадських організацій і ЗМІ поділилась з учасниками стажування тележурналіст студії «ГОК ТВ». Катерина Долгіх. Вона зазначила, що для ЗМІ головним є інформаційний привід та актуальність порушуваної проблеми. Також йшла мова про вміння громадських організацій здійснювати медіа-супровід подій, проведення PR-кампаній та про якість інформації для проведення успішних інформаційних кампаній.

Директор Комсомольської ЗОШ І-ІІІст.. №2 з поглибленим вивченням математики Олена Васильченко презентувала діяльність ввіреного їй освітнього закладу, який має дуже багато напрацювань міського, обласного і всеукраїнського рівня в галузі реалізації молодіжних проектів соціального спрямування.

Марина Неклеса, молодий вчитель Комсомольської ЗОШ І-ІІІст.. №2, поділилась з учасниками стажування практичним досвідом реалізації власної громадської ініціативи в ЗНЗ. Вона є безпосереднім учасником «Школи розвитку молодіжних ініціатив», що діє в рамках проекту Кременчуцького міського комітету молодіжних організацій «Розвиток громадської ініціативи серед молоді Полтавської та Черкаської областей».

Під час зустрічі з учасниками стажування, молодіжними лідерами ГО Полтавської та Черкаської областей, було презентовано досвід співпраці міської влади з громадськими організаціями м. Комсомольськ. Його представила Неллі Карпець, радник міського голови та депутат Комсомольської міської ради. Вона зазначила, що насправді у Комсомольську склалися унікальні відносини між владою і громадою. Комсомольську є чим гордитися, адже саме в нашому місті вперше в Україні було прийнято Статут територіальної громади і проведено громадські слухання. Комсомольськ має власний план стратегічного розвитку, одним з пріоритетних напрямком якого є розвиток громади.
Н.Карпець розповіла, що підвищену увагу розвитку молодіжної політики міська влада Комсомольська приділяє ще з кінця 90-х, коли розпочалась робота над першою програмою розвитку молодіжної політики, яка й була успішно реалізована. У травні 2003 р. відбулись перші молодіжні громадські слухання з питання затвердження другої молодіжної програми за пропозиціями молоді м. Комсомольська. Тоді депутати міської ради прийняли програму розвитку молодіжної політики на період до 2005 р., а пізніше на період 2005-2010 рр.. Щороку восени молодь міста звітує перед депутатами про результати реалізації молодіжних проектів. У місті традиційно проходять «Міжнародні молодіжні муніципальні слухання» (вперше вони пройшли в 2005 р.). Депутат міської ради зазначила, що наразі у Комсомольську діє програма розвитку молодіжної політики на період до 2015 р., а також познайомила гостей, учасників зустрічі, з основними напрацюваннями влади і громади в галузі сімейної політики, охорони дитинства і материнства.
Н.Карпець звернула особливу увагу молодих лідерів ГО Полтавської та Черкаської областей на успішні приклади міжсекторної взаємодії в м. Комсомольську, висловила подяку всім міським громадським організаціям за співпрацю в реалізації міських соціальних проектів та значний внесок у формування активної громадської позиції у дітей та молоді. Наостанок вона запросила активістів ГО "Центр "РОДІС" взяти участь у підготовці та проведенні традиційного міського передноворічного заходу з прикрашання ялинок на території дитячого містечка.



Дирекція ГО «Центр «РОДІС» висловлює подяку адміністрації і колективу Комсомольської ЗОШ І-ІІІ ст.. №2 за партнерство і можливість прийняти гостей у стінах цього освітнього закладу; Неллі Карпець, Катерині Долгіх та Марині Неклесі за участь в презентації досвіду м. Комсомольська, а також студії «ГОК ТВ» та редакції міського радіомовлення за інформаційну підтримку заходу.

Також дирекція ГО «Центр «РОДІС» дякує завідувачу сектору роботи з молоддю Володимиру Дмитренку та активістам Кірі Озюменко, Аліні Кулик, Олегу Ржавіну, Нікіті Пусяку за участь в підготовці та організації зустрічі молодіжних лідерів міст та районів Полтавської та Черкаської областей у м. Комсомольськ.

0 коммент.:

Дописати коментар