неділю, 23 жовтня 2011 р.

Участь в Міжнародні конференції "Сучасні тенденції розвитку національних механізмів забезпечення рівності жінок та чоловіків в європейських країнах"

25-26 жовтня 2011 р. у Києві відбулась Міжнародна конференція "Сучасні тенденції розвитку національних механізмів забезпечення рівності жінок та чоловіків в європейських країнах". Її було організовано українською стороною спільно з Радою Європи та Представництвом ПРООН в Україні у рамках головування України в Комітеті міністрів Ради Європи. У конференції взяли участь понад 400 представників з Іспанії, Туреччини, Молдови, Польщі, Греції, Франції, Швеції, Сербії, Ірландії, Словенії, Хорватії, Португалії, Австрії, Норвегії та України.

На конференції віце-прем’єр-міністр України, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко сказав, що в Україні планується запровадження статевого квотування у виборчих списках партій. У законопроекті, який зараз розглядається комітетом Верховної Ради, передбачено, що в п'ятірці обов'язково є три людини однієї статі і дві іншої, зазначив він. За його словами, квотування передбачається і на державній службі, але залишається достатньо велика проблема у бізнесі і там теж треба думати, яким чином відрегулювати ці питання.
Заступник голови Представництва ЄС в Україні Марія Юрікова висловила переконання, що неможливо розробити ефективні національні інститути і закони та вирішити найважливіші соціальні проблеми, не беручи до уваги  перспективи дотримання рівності між чоловіками і жінками. "Державні органи не в змозі надавати громадянам високоякісні послуги, не думаючи про конкретні соціальні потреби", - зазначила вона. Водночас, виконуючий обов’язки директора Представництва Програми розвитку ООН в Україні Олена Панова сказала, що на сьогодні Україна накопичила значний досвід у забезпеченні рівних прав жінок і чоловіків.



 В роботі Міжнародної конференції взяла участь Комсомольська міська громадська організація "Центр "РОДІС". Її представника зокрема особливо цікавили питання, що стосуються:
- посилення ролі жінок у прийнятті рішень;
- визначення ролі чоловіків у впровадженні політики забезпечення рівності жінок та чоловіків;
- встановлення партнерства між органами влади та неурядовими організаціями  у розробці та здійсненні політики забезпечення рівності жінок та чоловіків.
Матеріали Міжнародної конференції  "Сучасні тенденції розвитку національних механізмів забезпечення рівності жінок та чоловіків в європейських країнах" знаходяться у  Володимира Дмитренка, завідувача сектором роботи з молоддю  Комсомольської міської ГО "Центр "РОДІС", який брав участь у даному заході (конт. тел. 097-3020891).      

0 коммент.:

Дописати коментар