субота, 22 жовтня 2011 р.

У Сумах відбувся Міжрегіональний форум громадських організацій Північно-Східної України

22-23 жовтня 2011 р. у м. Суми відбувся Міжрегіональний форум громадських організацій Північно-Східної України, на який з'їхались лідери і активісти громадських організацій Сумської, Полтавської та Чернігівської областей.  Організатором форуму виступив Сумський обласний комітет молодіжних організацій в рамках проекту «Підтримка громадських ініціатив у малих містах Північно-Східної України» за підтримки National Endowment for Democracy (NED).

Це був завершальний захід в рамках цьогорічного проекту. Головною метою проведення заходу було виокремлення сильних і слабких сторін громадського сектору регіонів, розробка певної концепції роботи Мережі громадських організацій, планування проведення спільних заходів. У заході взяли участь різні за соєю діяльністю громадські організації та об’єднання, це і студентські організації, і організації, що займаються розвитком ОСББ, і викладачі ВНЗ, які беруть участь у громадському житті міста, і молоді педагоги та психологи, патріотичні організації, спортивні тощо. Та не зважаючи на різноплановість представлених на заході організацій, об’єднувало їх одне бажання - активізувати суспільство, знайти механізми впливу на нього, з метою його активізації і поліпшення загального рівня життя.

Форум проводився у цікавому та ефективному форматі «Open space». Його модератором був   Віктор Бобиренко,   тренер ГУРТа . На початку заходу учасники презентували один із найуспішніших проектів своїх організацій. Презентація відбувалася з метою ознайомлення присутніх з діяльність організації та успішних механізмів впливу на громадянське суспільство.

Після цього учасників розбили не декілька груп, модераторами яких були самі учасники. Спочатку в групах обговорювались проблеми третього сектору на місцевому рівні. Потім  учасники працювали над питанням перспективи проведення спільного заходу, розробляли його проект. В результати роботи в групах було написано чотири цілком актуальних і реальних заходи.

Під час форуму відбулись презентації заходів, що були проведені в ході реалізації конкурсу міні-грантів Сумського обласного комітету молодіжних організацій в рамках даного проекту, а також обмін досвідом організацій у розвитку громадянського суспільства та активізації громад.



В роботі   Міжрегіонального форуму громадських організацій Північно-Східної України  взяли участь представники Комсомольської міської громадської організації "Центр "РОДІС" Володимир Дмитренко і Кіра Озюменко

Під час роботи форуму вони представили результати проекту «Акційне літо Мережі громадських організацій Північно-Східної України», який було реалізовано громадською організацією "Центр "РОДІС" завдяки проекту СОКМО «Підтримка громадських ініціатив у малих містах Північно-Східної України» за сприяння Національного фонду підтримки демократії (NED). http://www.rodis.org.ua/2011/09/blog-post_03.html  http://www.rodis.org.ua/2011/09/blog-post_28.html

Дирекція ГО "Центр "РОДІС" висловлює вдячність В'ячеславу Абазі за сприяння участі активістки Кіри Озюменко в роботі  Міжрегіонального форуму громадських організацій Північно-Східної України.  

В статті використано матеріал сайту СОКМО http://www.sumymolod.eu/index.php/newss/youth/323-interregional-forum-of-ngos-of-the-north-east-of-ukraine

0 коммент.:

Дописати коментар