пʼятницю, 7 жовтня 2011 р.

ГО "Центр "РОДІС" розпочала черговий місячник з протидії торгівлі людьми

Комсомольська міська громадська організація «Центр «РОДІС» продовжує превентивну роботу із запобігання торгівлі людьми в рамках діяльності Національної тренерської мережі Міжнародного Центру «Ла Страда – Україна».

У жовтні ГО «Центр «РОДІС» проводить черговий місячник з протидії торгівлі людьми. Цього разу формою превентивної роботи стали просвітницькі тренінги для молоді під загальною темою «Як не стати жертвою торгівлі людьми». Партнерами заходу стали Інтернет-провайдер "ТРК "ГОК", Комсомольська центральна публічна бібліотека та Комсомольське міське управління юстиції.

Місцем проведення тренінгів було обрано Комсомольську центральну публічну бібліотеку, яка уже давно є постійним партнером ГО «Центр «РОДІС» в проведенні міських просвітницьких громадських заходів. Керівництву бібліотеки було вручено подяку за партнерство і допомогу в реалізації міських громадських ініціатив, спрямованих на захист прав та інтересів дітей і молоді. Також до фонду бібліотеки було передано літературу з питань профілактики торгівлі людьми від Міжнародного Центру «Ла Страда – Україна».



6 жовтня 2011 р. відбувся 1-й тренінг «Торгівля людьми – це реальність». Учасниками тренінгу стали 17 молодих комсомольчан віком від 13 до 27 років – школярі, студенти, робітнича молодь. Набір учасників здійснювався за допомогою соціальної мережі «ВКонтакте» http://vkontakte.ru/event30803678

На початку тренінгу перед його учасниками виступив Олександр Опанасенко, начальник Комсомольського міського управління юстиції. Він розповів, що наразі в місті проходить Тиждень правових знань і окреслив основні проблеми, які тягнуть за собою необізнаність громадян з ризиками потрапляння в ситуації торгівлі людьми або інших незаконних угод щодо передачі людини. Також він відзначив роль ГО "Центр "РОДІС" у здійсненні просвітницької роботи серед комсомольчан.

Під час проведення 1-го тренінгу «Торгівля людьми – це реальність» з його учасниками, молодими дівчатами та хлопцями, були обговорені питання, які стосуються причин, форм і наслідків торгівлі людьми. Також було висвітлено шляхи потрапляння в ситуацію торгівлі людьми (як за кордоном, так і в Україні) та розглянуто життєві історії реальних молодих українців-жертв сучасних работорговців.

Учасниками 1-го тренінгу «Торгівля людьми – це реальність», який відбувся 6 жовтня, стали: Олег Ржавін, Олена Першина, Павло Косоруков, Аліна Кулик, Кіра Озюменко, В’ячеслав Абаза, Ірина Дудченко, Ольга Мосіна, Маргарита Левіна, Єлизавета Вінкус, Надія та Марія Єршови, Тетяна Сорокіна, Аліна Сугак, Олена Шуть, Євген Камінський.

Тренінг провів Володимир Дмитренко, завідувач сектору роботи з молоддю ГО «Центр «РОДІС», член регіональної тренерської мережі НТМ в Полтавській області. В кінці тренінгу він повідомив теми наступних 3-х тренінгів, що пройдуть в рамках місячника з протидії торгівлі людьми:
13 жовтня - «За кордон – на роботу» та «Навчання за кордоном»;
20 жовтня - «Заміж за іноземця» та «Закордонний туризм»;
27 жовтня – «Боргова кабала» та «Рабство в Україні».

0 коммент.:

Дописати коментар