неділя, 2 жовтня 2011 р.

Відбулась зустріч із засудженими, які відбувають покарання

21 вересня 2011 р. відбувся черговий спільний просвітницький захід Комсомольського міського ЦСССДМ та міської громадської організації "Центр розвитку дитини і сім'ї "РОДІС". Цього разу провідний спеціаліст, юрист ЦСССДМ Ганна Ледовська та директор ГО "Центр "РОДІС" Лілія Дмитренко відвідали Комсомольський виправний центр управління державного департаменту України з питання виконання покарань у Полтавській області №136, де зустрілись із засудженими, що відбувають там покарання.

Дана зустріч із засудженими, які перебувають у виправному центрі, відбулась в рамках заходів, присвячених Всенародному Дню батька в Україні. Тож цілком зрозуміло, чому тема розмови була сформульована наступним чином: "Батько в родині - приклад дитині. Чи варто цим нехтувати?" Метою зустрічі було пропагування сімейних цінностей, профілактика безвідповідального батьківства, мотивування до збереження родинних стосунків, а в кого вони зруйновані - до налагодження.



Слід зазначити, що в ході зустрічі вдалося встановити щиру атмосферу спілкування. Всі 40 чоловіків, що зібрались для розмови, з довірою поставились до представників ЦСССДМ і ГО "Центр "РОДІС". Усі вони виявились доброзичливими співрозмовниками і брали активну участь в обговоренні причин, які ведуть до безвідповідальності батьків. Про все говорили чесно і відкрито, ставили зустрічні запитання, а в кінці висловили готовність до продовження співпраці в цьому напрямку. Адже як би не складалась доля, людина завжди прагне щастя, відчувати потрібною комусь, бути щасливою самій та дарувати радість іншим людям.

Завдяки співпраці з Комсомольським міським ЦСССДМ громадська організація "Центр "РОДІС" вперше отримала досвід спілкування із чоловіками, які відбувають покарання. Ми вдячні за це директору Комсомольського міського ЦСССДМ Олені Запсельській, провідному спеціалісту ЦСССДМ Ганні Ледовській та заступнику начальника з виховної роботи Комсомольського виправного центру № 136 Володимиру Гребенюку. Сподіваємось на подальшу співпрацю в рамках угоди між Комсомольським міським ЦСССДМ та Комсомольським виправним центром управління державного департаменту України з питання виконання покарань у Полтавській області №136.

0 коммент.:

Дописати коментар