суботу, 27 серпня 2011 р.

У Комсомольську підвели підсумки інформаційної кампанії проти насильства


3 червня 2011 р. в Україні стартувала національна інформаційна кампанія проти насильства між близькими під гаслом «Залишайся людиною». Її організаторами стали Проект Європейського Союзу «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент» спільно з Міністерством у справах сім’ї, молоді та спорту України. Комсомольськ до інформаційної кампанії проти насильства приєднався 17 червня 2011 року http://www.rodis.org.ua/2011/06/blog-post_27.html Регіональним координатором інформаційної кампанії у м. Комсомольську стала громадська організація «Центр «РОДІС» за підтримки виконкому Комсомольської міської ради.
Протягом трьох місяців у Комсомольську було проведено цілий комплекс різних заходів: міський молодіжний фотоконкурс «Я – проти домашнього насильства!» та міську фотовиставку «Комсомольськ – проти домашнього насильства», регіональний конкурс молодіжної пісні «Молодь - проти домашнього насильства!», міський молодіжний фестиваль «Малиновий браслет», розміщення в ліфтах усіх 9-типоверхових будинків та біля під’їздів 5-типоверхівок інформаційної зовнішньої соціальної реклами національної телефонної «гарячої лінії» протидії домашньому насильству, проведення цілої низки вуличних браслетних акцій та ін.
В рамках національної інформаційної кампанії проти насильства між близькими активісти ГО «Центр «РОДІС» поширили серед комсомольчан майже 8 тисяч малинових браслетів з надписом «Залишайся людиною», які є символом відмови від домашнього насильства. Також у місті було поширено 3,5 тисяч інформаційних карток з практичними порадами жертвам домашнього насильства та номерами телефонів національної «гарячої лінії» протидії насильству. В реалізації міських заходів інформаційної кампанії, що пройшла під гаслом «Залишайся людиною», взяли участь 40 хлопців і дівчат з числа дітей та учнівської, студентської і робітничої молоді. У свій вільний час вони проводили вуличні браслетні акції, привертаючи увагу комсомольчан до існування проблеми домашнього насильства та агітували за гуманні шляхи вирішення конфліктних ситуацій в родинах.



26 серпня 2011 р. у Комсомольську відбулось офіційне завершення тримісячної інформаційної кампанії проти насильства між близькими «Залишайся людиною». З цієї нагоди до міста прибули представники Проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент»: Віктор Дворніков, регіональний координатор, та Анастасія Троцька, менеджер зі зв’язків з громадськістю. Зранку на площі біля виконкому міської ради зібрались діти і молодь в яскравих малинових пов'язках та футболках з надписами «Я проти насильства.», щоб провести останню вуличну браслетну акцію. На початку заходу Анастасія Троцька розповіла про перебіг національної інформаційної кампанії «Залишайся людиною» на теренах України і від імені Проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент» подякувала комсомольчанам за активну участь, оригінальні підходи та високі результати проведення інформаційної кампанії на місцевому рівні.
До учасників завершального заходу міської інформаційної кампанії проти насильства звернувся міський голова Сергій Супрун. Він відзначив високу соціальну активність юних комсомольчан, їхнє прагнення змінити ставлення городян до цієї проблеми, що донедавна була табуйованою в суспільстві. Міський голова високо оцінив роль Проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент» у підтримці інформаційної кампанії в м. Комсомольську і вручив подяку його регіональному координатору Віктору Дворнікову. Отримав подяку міського голови і керівник браслетних акцій у м. Комсомольську Володимир Дмитренко (завідувач сектором роботи з молоддю ГО «Центр «РОДІС»).
Під час підведення підсумків міської інформаційної кампанії проти домашнього насильства було відзначено значний вклад місцевих ЗМІ. Зокрема організаторами заходу було наголошено на небайдужість, високу громадянську позицію та активну медіа-підтримку колективів редакцій щотижневиків «Громадська думка» та «Телеэкспресс», міського радіомовлення та студії «ГОК ТВ». Подяки від організаторів інформаційної кампанії отримали головний редактор студії «ГОК ТВ» (ТРК «ГОК») Юлія Ахінян, головний редактор щотижневика «Телеэкспресс» (ТРК «ГОК») Наталія Рябовол та головний редактор КП «Редакція газети «Громадська думка» Тетяна Терен. Також подяками Проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент» та ГО «Центр «РОДІС» були нагороджені Благодійний фонд «Полтавський ГЗК» (голова Ігор Возник) та Благодійний фонд «Подаруй надію» (голова Валентина Артьомкіна) за благодійну фінансову допомогу під час підготовки і проведення міських заходів інформаційної кампанії «Залишайся людиною» у м. Комсомольську.
Під час заходу спеціальними подяками були відзначені активісти ГО «Центр «РОДІС», які взяли участь у найбільшій кількості браслетних акцій, а також ті, хто підставляв своє плече у найскладніші моменти протягом всієї міської інформаційної кампанії: Євген Мошнінов, Анна Гордійчук, Діана Стрижак, Павло Косоруков, Надія Войтенко, Кіра Озюменко, а також Надія Єршова та Аліна Кулик. На заході були присутні начальник міського управління юстиції Олександр Опанасенко, провідний спеціаліст міського управління юстиції Наталія Ковтун, а також депутат міської ради Неллі Карпець, яка від імені всього міського депутатського корпусу звернулася з напутнім словом до молоді, що після урочистого заходу мала вийти на завершальну вуличну браслетну акцію. Після цього сорок юних активістів ГО «Центр «РОДІС» вирушили вулицями міста. В їх руках були спеціальні інформаційні картки та малинові браслети «Залишайся людиною» - символи відмови від насильства.



Дирекція ГО «Центр «РОДІС» дякує за проведення завершального заходу Володимиру Дмитренку та Кірі Озюменко, а також всім учасникам останньої браслетної акції: Павлу Косорукову, Євгену Мошнінову, Ірині Дудченко, Надії Войтенко, Надії і Марії Єршовим, Анні Мохонько, Анні Гордійчук, Діані Стрижак, Аліні Кулик, Олегу Ржавіну, Маргариті Левіній, Єлизаветі Вінкус, Владиславу Яшнику, Єгору Базавлуку, Йожефу Багі, Віталію Рудницькому, Євгену Драпогузу, Сергію Попову, Людмилі Паливоді, Дар’ї Кулик, Марині Соляник, Ярославу Тимчуку, Івану Кладченку, Владиславу Чернявському, Вікторії Бабенко, Ользі Мосіній, Анастасії Походій, Анастасії Антипіній, Дар’ї Голомьодовій, Тетяні Мамонтовій, Валерії Дерега, Каріні Ханчевській, Владиславу Плахоті, Тетяні Скрипник, Аліні Сугак, Олені Середі, Олені Шуть та ін.
Фотосупровід заходу здійснювали Дмитро Омельченко та інші учасники акції.

0 коммент.:

Дописати коментар