неділю, 21 серпня 2011 р.

Комсомольчани - за безпеку дітей в Інтернеті


17 серпня 2011 р. у Комсомольську відбулась просвітницька акція для дітей і батьків «Ми - за безпеку дітей в Інтернеті!». Вона пройшла у вигляді своєрідного дитячого свята, тому й не дивно, що місцем її проведення було обрано територію дитячого ігрового містечка, де зазвичай гуляє багато дітей разом із батьками.

Проблема безпеки дітей в Інтернеті давно вже не здається в Україні такою далекою. Ніхто не може заперечити, що на сьогоднішній день вона постала особливо гостро. За даними компанії «Майкрософт Україна» 96% українських дітей віком від 10 до 17 років користуються Інтернетом, також досить багато дітей молодшого віку. З усіх дітей-користувачів Інтернету більше половини не знають про те, які загрози, які можуть чекати на них у віртуальному просторі.

Метою просвітницької акції «Ми - за безпеку дітей в Інтернеті!» стало не лише привернення уваги громади до існування ризиків в глобальній мережі для дітей, а й підкреслення значення батьків у їх навчанні безпечному користуванню Інтернетом. В програмі заходу були ігри і розваги, дитяча дискотека та поширення серед дорослих та дітей інформаційних листівок з правилами безпечного користування мережею Інтернет.



Вже кілька років безпечною онлайн-платформою для навчення дітей правил безпечного користування Інтернетом, виховання коректної поведінки у мережі є сайт «Онляндії» www.onlandia.org.ua , відомої в Україні програми «Онляндія – безпечна веб-країна». Значний вклад у вирішення проблеми безпеки дітей в Інтернеті належить Міжнародному Центру «Ла Страда – Україна» http://www.la-strada.org.ua/ http://internetbezpeka.org.ua/

Саме за підтримки програми «Онляндія – безпечна веб-країна» та Міжнародного Центру «Ла Страда – Україна» і відбулась просвітницька акція-свято «Ми - за безпеку дітей в Інтернеті!» у м. Комсомольську. Її організаторами виступили депутат міської ради Неллі Карпець і дві Комсомольські міські громадські організації «Центр «РОДІС» та «Молодіжний продюсерський центр».

Акцію також підтримали депутат міської ради Віктор Кашкан, відділ у справах сім’ї та молоді і відділ освіти виконкому міської ради, міський відділ юстиції, міська центральна публічна бібліотека, міський Палац культури і творчості, ПП М.Будзинський, ТМ «Живчик» (ЗАТ «Оболонь»), ПП «Кондитерський цех «ЛіО», магазин комп’ютерної техніки «IT-bit», Інтернет-провайдер ТРК «ГОК», а також родина Камінських.

Партнерами заходу для дітей і батьків виступили Комсомольські міські громадські організації «Товариство захисту прав дітей-інвалідів «Ніжність», «Дитяча рада», «Парламент дітей м. Комсомольська» та представництво Всеукраїнської ГО «Українська академія універсології». Всі вони, як і «Центр «РОДІС» та «Молодіжний продюсерський центр», є членами Мережі громадських організацій Північно-Східної України, і разом проводять вже не першу міську акцію.

Цікавою і дуже наочною виявилась гра "павутиння", яку запропонувала дітям Неллі Карпець. Завдяки різнокольоровим ниткам вони змогли уявити віртуальні тенета, до яких можуть потрапити, якщо необачно поводитимуться в Інтернеті.
Сценарій акції - Кіра Озюменко. Ведучі - Кіра Озюменко та Євген Камінський. DJ - Микола Савченко. Фотосупровід заходу здійснювали Дмитро Омельченко та активісти акції, відеозапис - В'ячеслав Абаза. Організаційні питання - Віталій Іванов. Координатор акції - Володимир Дмитренко. В проведенні акції взяли участь понад 25 молодих активістів з різних громадських організацій.

0 коммент.:

Дописати коментар