неділю, 21 серпня 2011 р.

У Комсомольську відбувся молодіжний квест «Я – ПАТРІОТ!»


18 серпня 2011 р. в міському сквері біля пам’ятника Т.Г.Шевченку було гамірно і весело. З різних сторін міста стікалися сюди молоді хлопці й дівчата в спортивному одязі – учасники молодіжного квесту. Його початок відзначили урочисто, цьому сприяло й звернення до молоді Т.В.Оробченко, начальника відділу у справах сім’ї та молоді виконкому Комсомольської міської ради. Також проведення заходу підтримали депутат міської ради В.А.Кашкан, відділ освіти виконкому міської ради, міська центральна публічна бібліотека, Інтернет-провайдер ТРК «ГОК», а також Кременчуцький міський комітет молодіжних організацій.

Після урочистого відкриття та інструктажу з техніки безпеки понад 20 учасників квесту розділились на три команди і стартували з інтервалом у 15 хвилин. На 10 контрольних точках них вже чекали організатори із пакетами завдань. Маршрут молодіжного квесту охоплював територію майже всього міста. Учасники кожної команди переміщувались по місту бігом між контрольними точками, виконували не лише спортивні, а й інтелектуальні завдання. Зокрема учасники квесту «Я – ПАТРІОТ!» відгадували загадки, відповідали на запитання з історії України, співали українських пісень та ін. Переможцем стала команда, яка подолала всю трасу за найменший час.

Всього у проведенні квесту "Я - ПАТРІОТ!" було задіяно понад 30 осіб із числа дітей та учнівської, студентської і робітничої молоді. Всі вони є такими, хто з небайдужістю промовляє слово «Україна», кого цікавить історія українського народу, а також здоровий спосіб життя і змістовне дозвілля. По завершенні квесту всі його учасники і організатори отримали сертифікати і подяки.



Організаторами квесту "Я - ПАТРІОТ!" у Комсомольську стали дві міські громадські організації «Молодіжний продюсерський центр» та «Центр розвитку дитини і сім'ї «РОДІС», які входять до Мережі громадських організацій Полтавської та Черкаської областей «Молодь діє!».

Представники комсомольських ГО "МПЦ" та "Центр "РОДІС" були учасниками обласного табору «Патріот», що проходив цього річ на початку серпня в с.Потоки Кременчуцького району. Там збирались молоді лідери-патріоти з усієї Полтавщини. Організатором обласного табору був Кременчуцький міський комітет молодіжних організацій за фінансової підтримки відділу у справах сім’ї та молоді Полтавської облдержадміністрації в рамках обласної програми «Патріот». П’ятеро молодих комсомольчан захищали честь Комсомольська під час різних спортивно-просвітницьких заходів, в яких треба було виявляти власні знання історії, звичаїв і традицій українського народу, а також орієнтуватися в сучасному політичному житті України.

Саме під час участі в обласному таборі «Патріот» у молодих комсомольчан Віталія Іванова, Євгена Камінського, Володимира Дмитренка, Кіри Озюменко, Павла Косорукова і народилась ідея провести в Комсомольську молодіжний квест «Я – ПАТРІОТ!» Організатори квесту вдячні за фото- і відеосупровід квесту Петру Шабанову, В'ячеславу Абазі та іншим своїм активістам.

0 коммент.:

Дописати коментар