суботу, 4 червня 2011 р.

З Днем журналіста!


Кожного року 6 червня всі працівники засобів масової інформації України відзначають своє професійне свято - День журналіста. Його встановлено 25 травня 1994 р. Указом Президента України Леоніда Кравчука на підтримку ініціативи делегатів 1-го Всеукраїнського з'їзду редакторів газет і журналів. Цей день обрано не випадково, тому що саме 6 червня 19 років тому Спілку журналістів України (НСЖУ) було прийнято до Міжнародної федерації журналістів (IFJ).

День журналіста - не лише професійне свято працівників засобів масової інформації. Це, за великим рахунком, свято загальне, адже сьогодні просто неможливо уявити життя суспільства без інформації, засобів її передачі та без професійного погляду «працівників пера і мікрофона» на пересічні й небуденні події. Своєю працею журналісти роблять вагомий внесок у формування громадської думки, від якої зокрема залежить і розбудова громадяського суспільства.

Вважаємо, що громадським організаціям м. Комсомольська просто пощастило, адже місцеві ЗМІ завжди відгукуються на події в "третьому секторі", проявляють інтерес до громадських заходів, що відбуваються у місті, висвітлюють проблеми в міській громаді й сприяють їх вирішенню.

На сьогодні в м. Комсомольську основний журналістський цех представляють: щотижнева газета „Громадська думка” та міське радіомовлення (КП „Редакція газети „Громадська думка”), студія „ГОК ТВ” та інформаційно-рекламний тижневик „Телеэкспресс” (ТРК "ГОК"), щотижнева газета "Гірник" та редакція радіомовлення ВАТ "ПГЗК".

Крім того, останніми роками з'явилась ціла низка Інтернет-ресурсів, які виступають як ЗМІ, висвітлюючи міські події і факти з життя м. Комсомольська: "Офіційний сайт Комсомольської міської ради", "Информационный портал г. Комсомольска", "Комсомольск на Днепре" та інші.

ГО "Центр "РОДІС" щиро вітає всіх журналістів м. Комсомольська, Полтавщини і всієї України з професійним святом, дякує за розуміння та співпрацю, а також бажає гарного здоров'я, комфортних умов для роботи, творчого натхнення, успіхів у реалізації найсміливіших планів.

0 коммент.:

Дописати коментар