суботу, 11 червня 2011 р.

"Перший крок до успіху" Надії Войтенко


25-26 червня 2011 р. у Києві зібралися активні, цілеспрямовані молоді дівчата з різних куточків України. Це учасниці програми «Перший крок до успіху», яких хвилюють проблеми своїх місцевих громад. Дівчата приїхали до столиці, щоб поділитися своїми планами та отримати нові знання і досвід.

Програма «Перший крок до успіху» покликана сприяти розвитку дівчатам, які хочуть приносити користь своїм громадам та підтримати їх. Організаторами цієї відомої програми є МБФ «Український Жіночий Фонд», Український Освітній Центр Реформ, Фонд «Здоров’я жінки та планування сім’ї» та Благодійний Фонд «Приятелі Дітей».

Однією з переможниць конкурсу програми "Перший крок до успіху-2011" стала активістка Комсомольської міської громадської організації "Центр розвитку дитини і сім'ї "РОДІС" Надія Войтенко. Дівчина є одночасно волонтеркою Комсомольського міського ЦСССДМ та Комсомольської міської ГО "Товариство захисту прав дітей-інвалідів "Ніжність".



За підтримки ГО «Центр "РОДІС" Надія Войтенко взяла участь у конкурсі і за його результатами була запрошена до Києва провести два цікавих дні. Там вона й інші учасниці програми "Перший крок до успіху" взяли участь в цікавій та пізнавальній екскурсії у Верховній Раді. Далі на них чекала зустріч в стінах Комітетів Верховної Ради України, де дівчата дізнались про можливості проходження стажування, про діяльність Програми Сприяння парламенту України, отримали корисну літературу.

На зустріч з дівчатами прийшли відомі українські співачки Юлія Войс та Ольга Юнакова, журналістка Олеся Олешко. Виступи та життєві історії успішних жінок стали добрим прикладом для молодих дівчат, які тільки починають вибудовувати свій власний життєвий шлях. Юні учасниці програми "Перший крок до успіху" мали можливість не тільки почути виступи досвідчених жінок, але й поставити їм запитання та навіть влаштувати дискусію.

На учасниць також чекала особлива зустріч з координатором Програми рівних можливостей та прав жінок в Україні ЄС-ПРООН Ларисою Кобелянською. Пані Лариса спілкувалась з дівчатами і як посадовець, але і як досвідчена жінка, яка може порадити, дати настанову та надихнути на конкретні дії. Надзвичайно важливим став для учасниць і тренінг з розвитку молодіжного лідерства в контексті доброчинної діяльності молоді. Дівчата отримали нові навички, дізнались про власні можливості та вибудували пріоритети наступних кроків. Робота на тренігу була максимально насиченою дискусіями та обміном думками, досвідом.

Всі ці зустрічі, тренінг, прогулянка Києвом та відвідання PinchukArtCentre справили незабутнє враження на дівчат, наповнили їх вірою у свої сили, надихнули на нові досягнення та відкрили багато можливостей для особистісного та творчого зросту.

Дирекція ГО "Центр "РОДІС" щиро радіє за Надію Войтенко і бажає їй, а також усім своїм активістам подальших успіхів у саморозвитку і самовдосконаленні, розкритті власного лідерського потенціалу. А ми завжди допоможемо, ми - поруч :-)

0 коммент.:

Дописати коментар