середу, 8 червня 2011 р.

У Комсомольську з'явилась соціальна реклама інформаційної кампанії проти насильства між близькими людьми


Від 5 червня 2011 р. в місті Комсомольську (Полтавщина) в ліфтах усіх багатоповерхових будинків з'явилась реклама інформаційної кампанії проти насильства між близькими людьми, яка стартувала в Україні 3 червня 2011 р. і має на меті формування в свідомості українців неприйняття домашнього насильства та руйнування стіни мовчання навколо цього явища. Дана інформаційна національна кампанія реалізується спільно Проектом Європейського Союзу «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент» та Міністерством у справах сім’ї, молоді та спорту України. У м. Комсомольську заходи цієї інформаційної кампанії реалізує регіональний партнер Проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент» - Комсомольська міська громадська організація "Центр "РОДІС".

Інформаційна браслетна кампанія проти насильства між близькими людьми, що розпочинається у м.Комсомольську, передбачає проведення прес-конференції для ЗМІ з участю представників місцевої влади, НГО, керівників підприємств та організацій, а також проведення 2-х міських молодіжних конкурсів (пісенного і фотоконкурсу), міського молодіжного фестивалю «Малиновий браслет», низки вуличних акцій, під час яких в місті буде поширено 4 тис. малинових браслетів з гаслом «Залишайся людиною» та ін. Партнерами ГО "Центр РОДІС" в проведенні інформаційної браслетної кампанії у м. Комсомольську є органи місцевого самоврядування, Благодійний фонд ПГЗК, БО "Благодійний фонд "Подаруй надію", студія східного танцю "ValArt", школа танцю Джаз модерн "РЕМА", ГО "Військово-історичний клуб "Вогняна рись", театр вогню "WILD FIRE", Комсомольський ПКіТ, Комсомольська міська публічна бібліотека.



Розміщення на рекламних носіях в будинкових ліфтах м.Комсомольська інформації, спрямованої на протидію насильству між близькими людьми, є однією зі складових даної інформаційної кампанії на місцевому рівні, яку реалізує ГО "Центр "РОДІС" за підтримки Проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент». Вона фінансується Європейським Союзом та підтримується Міністерством України у справах сім‘ї, молоді та спорту. На місцевому рівні дану рекламну акцію підтримали Інтернет-провайдер "ТРК "ГОК" та регіональна тренерська мережа НТМ Міжнародного Центру "Ла Страда - Україна".

Рекламні блоки, розміщені в усіх ліфтах багатоповерхівок, містять інформацію для тих комсомольчан, хто хотів би отримати відповідну консультацію, а також для тих, хто потерпає від насильства в сім'ї чи з боку інших близьких людей. В інформації подано номери телефонів гарячої лінії Міжнародного Центру "Ла Страда - Україна", за якими можна звернутися за допомогою, а також короткі практичні поради щодо того, як вести себе в критичній ситуації. Зателефонувавши на гарячу лінію, комсомольчани мають можливість конфіденційно, безкоштовно і швидко отримати консультацію юристів, соціальних працівників, психологів, а також дізнатися розташування найближчих центрів соціальної допомоги.

Дякуємо за фото, зроблені в ліфтових кабінах, Тетяні Бірюк, Марії Садовській.


Мовою статистики:
*** 44 % українців стикались у своєму житті з насильством у сім’ї.
*** Близько 1000 жінок в Україні гине від домашнього насильства щороку.
*** Жінки у всьому світі від домашнього насильства потерпають більше, ніж від пограбувань, зґвалтувань та автокатастроф разом узятих.

0 коммент.:

Дописати коментар