четвер, 2 червня 2011 р.

Участь у фінальній конференції проекту "Мікрогрантова підтримка громадських ініціатив у м. Комсомольську"


31 травня 2011р. в приміщенні виконкому Комсомольської міської ради відбулась фінальна конференція проекту "Мікрогрантова підтримка громадських ініціатив у м. Комсомольську", який реалізовується Комсомольською ГО «Центр муніципального розвитку» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Як зазначила керівник даного проекту Любовь Хиль, він покликаний підтримати громадські ініціативи різної спрямованості з метою реалізації проектів для вирішення нагальних потреб і подальшого розвитку територіальної громади м. Комсомольська.

В роботі конференції взяли участь міський голова Сергій Супрун та Віктор Лотоус, голова правління ВАТ «Полтавський ГЗК», найбільшого промислового підприємства м. Комсомольська. Також на конференції були присутні секретар Комсомольської міської ради Світлана Калашнік, перший заступник міського голови Дмитро Биков, заступник міського голови Людмила Биндич, керуюча справами виконкому міськради Любов Кошара, радник міського голови Неллі Карпець, інші представники органів місцевого самоврядування, міських громадських організацій та місцевих ЗМІ.



На конференції виступили представники міських громадських організацій та інших об'єднань громадян, які протягом кількох місяців реалізували в м. Комсомольську 11 соціальних проектів. Зокрема відбулась презентація результатів мікропроектів - переможців "Мікрогрантова підтримка громадських ініціатив у м. Комсомольську". Керівники проектів презентували роботу своїх громадських організацій в рамках проектних заходів:
1. Проект «Механізм створення та діяльність об’єднання багатоквартирного будинку в м. Комсомольську» – Валентина Сергачова (ОСББ № 8).
2. Проект «Реабілітація неповноспроможних дітей через заняття іппотерапією» - Олександр Сітьков (ГО «Товариство захисту прав дітей-інвалідів «Ніжність»).
3. Проект «Чиста вода – дітям» - Володимир Чистяков (ГО «Батьківська рада м.Комсомольська» та ГО «Центр освітніх програм»).
4. Проект «Підтримка усвідомленого батьківства в м.Комсомольську» - Лілія Дмитренко (ГО «Центр розвитку дитини і сім’ї «РОДІС»).
5. Проект «Вікторія – шлях до перемоги» - Любов Хиль (ГО «Вікторія-7»).
6. Проект «Міська олімпіадна школа» - Надія Барскова (ініціативна група освітян).
7. Проект «Шкільний географічний майданчик» – Марина Богданова-Портяна (ініціативна група освітян).
8. Проект «Створення Арт-майдану для відродження, розвитку культури та духовності творчих особистостей м. Комсомольська» - Людмила Черневська (ініціативна група мешканців буд.14 по вул. Леніна).
9. Проект «Територія здорового дозвілля» - Олена Потока (ОСН «Комітету мікрорайонів приватної забудови «Тріада-21» ).
10. Проект «Все в твоїх руках» - Олександр Безсмольний (ГО «Вогняна Рись»).
11. Проект «Комсомольськ дивовижний» - Еліна Сергачова (ГО «Історико-культурологічний центр «Гардарик»).

Керівники всіх 11-ти міських соціальних проектів отримали Подяки від міського голови Сергія Супруна, який зазначив, що міська влада не стоїть осторонь громадських ініціатив, а надає і надалі надаватиме їм фінансову підтримку.

Віктор Лотоус, голова правління ВАТ «Полтавський ГЗК», висловив зацікавленість діяльністю міських громадських організацій і пообіцяв розглянути питання щодо можливої подальшої фінансової підтримки цих та інших соціальних міських проектів з боку Благодійного фонду ПГЗК.

***

Що стосується проекту "Підтримка усвідомленого батьківства у м. Комсомольську" Комсомольської ГО "Центр "РОДІС", то протягом 2010-2011 рр. в рамках проекту "Мікрогрантова підтримка громадських ініціатив у м. Комсомольську" за фінансової підтримки МФ «Відродження», у місті було реалізовано наступні проектні заходи:
- міський фотоконкурс серед чоловіків «Я проти домашнього насильства»;
- міське свято «Хороший батько – міцна сім’я» в міському ПКіТ;
- вулична акція «Хороший батько – міцна сім’я»;
- міська фотовиставка «Чоловіки Комсомольська проти домашнього насильства!» в приміщенні ПКіТ;
- два міських тренінга «Я - батько» (для чоловіків) та «Я - майбутній батько» (для юнаків);
- міський круглий стіл для представників органів міської влади та громадськості на тему «Роль чоловіка в сім’ї та громаді»;
- презентація посібника «День батька в місті Комсомольську».

Громадська організація "Центр "РОДІС" дякує міській ГО «Центр муніципального розвитку» та Міжнародному фонду «Відродження», а також всім партнерам проекту "Підтримка усвідомленого батьківства у м. Комсомольську" за небайдужість і розуміння проблеми кризи батьківства серед чоловіків, допомогу в пропагуванні у місцевій громаді відповідального батьківства як однієї з головних цінностей суспільства.

0 коммент.:

Дописати коментар