неділю, 22 травня 2011 р.

Участь активістів ГО "Центр "РОДІС" у проведенні Днів Європи в Кременчуці


21 травня 2011 р. на запрошення Кременчуцької громадської організації "Європейський вибір" семеро молодих активістів Комсомольської громадської організації "Центр "РОДІС" взяли участь у проведенні окремих святкових заходів з нагоди Днів Європи в м. Кременчуці. Зокрема мова йдеться про заходи інформаційної кампанії проти домашнього насильства в рамках Проекту ЄС "Права жінок і дітей в Україні - комунікаційний компонент".

На центральній площі Кременчука був влаштований Європейський квартал, де і проходили святкові заходи до Дня Європи під гаслом “Я поділяю європейські цінності”. У святкуванні Днів Європи в м. Кременчуці взяли участь: Повноважний посол Королівства Норвегія в Україні пан Олав Берстад, IСекретар Відділу сприяння торгівлі та інвестиціям Посольства Республіки Польща в Україні пан Збігнев Екерт та Радник, заступник голови місії Посольства Словацької Республіки в Україні пан Марек Шафін. Іноземні гості відзначили хорошу організацію Дня Європи у Кременчуці.

Організаторами святкових заходів у м. Кременчуці виступили: управління у справах сім`ї, дітей та молоді, управління культури та туризму, управління освіти, Асоціація сприяння міжнародному бізнесу і розвитку, Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб» Кременчуцького національного університету ім. Михайла Остроградського, ГО «Фонд розвитку громади Кременчука», ГО «Наше майбутнє ХХІ сторіччя», НГО «Європейський вибір». Також проведення Днів Європи в Кременчуці підтримала Мережа центрів європейської інформації України та Європейської програми Міжнародного фонду “Відродження”. Інформаційним партнером кампанії стало Представництво Європейського Союзу в Україні.



В діяльність Європейського кварталу в Кременчуці свій щирий внесок зробили також юнаки і дівчата з Комсомольська: Вікторія Ткаченко, Надія Войтенко, Діана Стрижак, Павло Косоруков, Сергій Зініч і Сергій Водоп'ян (фото) на чолі з Володимиром Дмитренко, завідувачем сектору роботи з молоддю Комсомольської ГО "Центр "РОДІС".



Завдяки Дням Європи в м. Кременчуці юні комсомольчани мали змогу долучитись до справи просування європейських цінностей, до яких належать повага до людської гідності, свобода, демократія, рівність, верховенство права, повага до прав людини, у тому числі до прав меншин тощо.

У партнерстві з Кременчуцькою громадською організацією "Європейський вибір" комсомольські активісти зробили акцент на пропаганду відмови від домашнього насильства в рамках реалізації заходів Проекту ЄС "Права жінок і дітей в Україні - комунікаційний компонент".

Безпосередню участь в роботі Європейського кварталу брала Тетяна Пінська – регіональний менеджер Проекту ЄС "Права жінок і дітей в Україні - комунікаційний компонент".

0 коммент.:

Дописати коментар