суботу, 14 травня 2011 р.

Ми - проти торгівлі дітьми і комерційної сексуальної експлуатації дітей


Серед кола проблем, якими переймається Комсомольська громадська організація "Центр "РОДІС", особливе місце займає проблема профілактики торгівлі людьми, одне з найнегативніших явищ сучасного суспільства.

Торгівля людьми - це здійснення з метою експлуатації вербування, перевезення, передачі, приховання чи отримання людей шляхом погрози силою або її застосування чи інших форм примусу, викрадення, шахрайства, обману, зловживання владою чи вразливістю стану або шляхом підкупу у вигляді платежів чи вигод для одержання згоди особи, яка контролює іншу особу.

Торгівля людьми має цілу низку ознак: вербування, перевезення, передача, продаж, усиновлення (удочеріння) у комерційних цілях, використання в порнобізнесі, використання у військових конфліктах, залучення до злочинної діяльності, трансплантація чи насильницьке донорство, примус до заняття проституцією, рабство і ситуації, подібні до рабства, примусова праця, залучення в боргову кабалу, використання шантажу, погроз, насильства.

З 2009 року просвітницька робота з протидії торгівля людьми ГО "Центр "РОДІС" здійснює в рамках діяльності Національної тренерської мережі Міжнародного Центру "Ла Страда - Україна". Основна робота ведеться в навчальних закладах м. Комсомольська, а також проводяться вуличні акції, акції в організаціях та на підприємствах.

Серед членів організації "Центр "РОДІС" є тренер-координатор і тренер даної мережі, тренер із соціальної профілактики торгівлі людьми, члени регіональної тренерської мережі та багато колег і друзів, що небайдужі до цього злочину проти людей.



Однією з добровільних помічниць є комсомольчанка Дар'я Чирва, яка зараз навчається в Кременчуцькому медичному коледжі. 12 травня 2011 р. вона провела серед майбутніх медичних сестер просвітницький захід, спрямований на протидію торгівлі дітьми і комерційній сексуальній експлуатації дітей.

Цей просвітницький захід пройшов за підтримки Міжнародного Центру "Ла Страда - Україна" та Міжнародної організації ЕКПАТ і є складовою інформаційної кампанії "Стоп торгівлі дітьми в сексуальних цілях", яку проводять члени ГО "Центр "РОДІС" в рамках діяльності Національної тренерської мережі Центру "Ла Страда - Україна".

0 коммент.:

Дописати коментар