вівторок, 26 квітня 2011 р.

У Комсомольську відбувся 2-й захід ІР "Жива бібліотека"


26 квітня 2011 року у м. Комсомольську відбувся 2-й захід Ініціативи Розмаїття «Жива Бібліотека», який реалізували представники ГО «Центр «РОДІС». Ініціатива проведення заходу належить відділу освіти виконкому Комсомольської міської ради та міському методичному кабінету, які активно підтримують цю форму заохочення молоді до спілкування з представниками різних етнокультурних середовищ.

ІР «Жива бібліотека» відбулась в НВК ім. Л.І.Бугаєвської в рамках обласного семінару "Роль шкільної бібліотеки у вихованні читацької компететності учнів" для методистів з бібліотечних фондів районних та міських методичних кабінетів Полтавської області, який проводили відділ освіти виконкому Комсомольської міської ради та міський методичний кабінет.



Завдяки проекту ІР «Жива Бібліотека» цього разу до м. Комсомольська приїхали представники 4-х країн світу, щоб розповісти про звичаї і традиції своїх народів:
­ Рубен Арсен (Нігерія);
­ Такатках Мохамед (Палестина);
­ Мухаммад Раяхне (Йорданія);
­ Вікторія Лазаргрехем (Великобританія).

Метою даного проекту є популяризація культурного розмаїття, сприяння позитивному ставленню до іноземців в Україні, а отже і профілактика поширення расизму та ксенофобії. Адже у світі всі рівні - незалежно від національності, мови та кольору шкіри.

ІР «Жива бібліотека» відбулась за підтримки Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні, а також Міжнародного Центру «Ла Страда – Україна» в рамках діяльності його Національної тренерської мережі.

Офіційні партнери проведення заходу:
- Міжнародна громадська організація «Альманар» (м. Харків);
- Інтернет-провайдер ТРК «ГОК»;
- Комсомольський НВК ім.. Л.І.Бугаєвської;
- Комсомольська гімназія ім.. В.О.Нижниченка.
Благодійну фінансову підтримку заходу надали депутати Комсомольської міської ради Володимир Кашкан та Валерій Бучок.

Учасниками ІР «Жива бібліотека» стали учні старших класів Комсомольської гімназії ім.. В.О.Нижниченка, а також методисти з бібліотечних фондів районних та міських методичних кабінетів Полтавської області. Після завершення заходу іноземним гостям було вручено іменні подяки від відділу освіти виконкому Комсомольської міської ради та громадської організації «Центр «РОДІС», а юні комсомольчани вручили їм на пам’ять невеликі саморобні сувеніри.



Керівником проекту та ведучим ІР «Жива бібліотека» є Володимир Дмитренко, завідувач сектором роботи з молоддю ГО «Центр «РОДІС». Йому допомагали активісти-волонтери:
- Євген Мошнінов, учень Комсомольського професійного гірничого ліцею;
- Надія Войтенко, учениця Комсомольського професійного гірничого ліцею;
- Діана Юрченко, учениця Комсомольської гімназії ім.. В.О.Нижниченка;
- Олег Ржавін, студент Комсомольського політехнічного технікуму;
- Дмитро Омельченко, старший інженер Філії ПРУ банку «Фінанси та кредит» (фото).



ГО «Центр «РОДІС» дякує Комсомольському міському відділу освіти та методичному кабінету, а також усім, хто був причетним до проведення заходу ІР «Жива бібліотека» 26 квітня 2011 року, і сподівається, що він стане ще однією сходинкою на шляху досягнення нашої спільної мети – сприяння міжкультурному діалогу і протидія поширенню расизму та ксенофобії. Упевнені, що така практика заохочення молоді до спілкування з представниками різних етнокультурних середовищ матиме свій позитивний результат.

0 коммент.:

Дописати коментар