понеділок, 28 березня 2011 р.

Так! — безпечному Інтернету для дітей



Проблема безпеки дітей в Інтернеті вже не здається Україні такою далекою. Ніхто не може заперечити, що на сьогоднішній день вона постала особливо гостро. Кожного року аудиторія користувачів всесвітньої мережі дедалі розширюється і її переважну частину становить молоде покоління — діти та підлітки, які повністю не усвідомлюють загрозу, що може чекати на них у віртуальному просторі.


(Блог Проекту ЄС “Права жінок та дітей в Україні - комунікаційний компонент” http://vsirivni.com.ua/blog/2011/04/vyi-znaete-chto-delayut-vashy-dety-v-ynternete/#comment-450 )

Тому зараз нам як ніколи раніше потрібно вдатися до необхідних заходів, щоб захистити наших дітей від небезпеки в онлайн-світі:

Поширювати інформацію щодо правил безпечного користування мережею Інтернет серед дорослих та дітей.
Внести тему онлайн-безпеки у шкільну програму для дітей віком від 7 до 14 років, а також у програму навчання та підвищення кваліфікації вчителів.
Вивчати та використовувати міжнародний досвід у боротьбі з кібер-злочинністю.
Визначити поняття «дитяча порнографія» у законодавстві України.
Передбачити законодавством України покарання за виробництво чи володіння матеріалами, що характеризуються як дитяча порнографія.
Вдосконалити ресурсну базу підрозділів МВС щодо виявлення, розслідування та запобігання кібер-злочинів.
На законодавчому рівні затвердити процедуру блокування Інтернет-ресурсів, що містять дитячу порнографію в порушення українського законодавства.
Створити Зону довіри в українському сегменті Інтернету.

Тільки об’єднавши наші зусилля, ми зможемо допомогти дітям захистити себе від небезпек віртуального світу та навчити їх правилам безпечного поводження у світовій мережі.
Це можеш зробити і ти на сайті Онляндії:
http://www.onlandia.org.ua/Petition


Електронна гаряча лінія з протидії дитячій порнографії "Ла Страда - Україна":
http://internetbezpeka.org.ua/

0 коммент.:

Дописати коментар