понеділок, 28 лютого 2011 р.

Всеукраїнська акція “Захисти себе сам!” у Комсомольську


1 вересня 2010 р. у Комсомольську відбулася Всеукраїнська акція «Захисти себе сам!» Вона невипадково була призначена на День знань, адже для молоді нашого міста стала своєрідним днем нових знань з правового самозахисту.

Основна мета Всеукраїнської акції «Захисти себе сам!» - підвищити рівень знань молоді у сфері захисту своїх прав при контакті зі співробітниками МВС. Організатором даної акції в Україні виступив Харківський правозахисний центр “Поступ” за підтримки Норвезького Гельсінського Комітету у рамках проекту Української Гельсінської спілки з прав людини.

У Комсомольську організатором акції “Захисти себе сам!” стала громадська організація “Центр ”РОДІС" за благодійної підтримки Інтернет-провайдера ТРК «ГОК». В нашому місті акція “Захисти себе сам!” мала трохи інший формат з огляду на спеціфіку місцевих умов. Напередодні у міськвиконкомі “жовті картки” було презентовано представникам усіх міських навчальних закладів та ЗМІ. Кілька карток було передано міському голові Сергію Супруну та його заступниці Людмилі Биндич. Сама ж акція “Захисти себе сам!” почалась 1 вересня.

У рамках акції волонтери отримали для розповсюдження серед молоді інформаційні буклети у вигляді жовтих карток, в яких ідеться про права особи у випадку її затримання працівниками МВС. Протягом декількох днів у навчальних закладах, у різних установах і на підприємствах міста вони розповсюдили понад півтисячі “жовтих карток”.

Дякуємо всім своїм волонтерам за участь в акції ”Захисти себе сам!“ та її керівнику Володимиру Дмитренко, зав.сектором роботи з молоддю. Щира подяка колегам із Харківського правозахисного центру ”Поступ“ за співпрацю, а також Богдану Чебанову, заступнику голови Кременчуцької міської студентської ради, за допомогу в організаційних питаннях.


0 коммент.:

Дописати коментар