пʼятницю, 18 лютого 2022 р.

Про укриття населення м. Горішні Плавні при надзвичайних ситуаціях

Інформація Горішньоплавнівської міської ради "Про укриття населення м. Горішні Плавні та порядок оповіщення при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру" 👇

Для укриття населення м. Горішні Плавні створено фонд захисних споруд цивільного захисту, який включає сховища цивільного захисту, підвальні та напівпідвальні приміщення житлових будинків, що можуть бути використані для укриття населення.
Захисні споруди цивільного захисту – це сховища та протирадіаційні укриття, що розташовані на території Горішньоплавнівської міської ради та належать до державної, комунальної і приватної форми власності. Вони призначені для захисту працівників працюючої зміни підприємства-балансоутримувача.
Оскільки бомбосховища у м. Горішні Плавні відсутні, переважна більшість населення міста повинна використовувати для захисту підвальні приміщення, а населення приватного сектору – підвальні, напівпідвальні приміщення та погреби.
Територія Горішньоплавнівської міської ради підпадає під зону можливого катастрофічного затоплення, що передбачає евакуацію населення у безпечні райони.
Оповіщення
Головний спосіб оповіщення населення про дії при виникненні надзвичайних ситуацій - це передача повідомлення по мережі проводового мовлення (через радіоприймачі, що знаходяться у квартирах, і зовнішні гучномовці), а також через мережі міського радіовузла зв’язку, кабельного телебачення «ГОК», пересувні автомобілі, оснащені гучномовцями. Для привернення уваги населення в екстремальних випадках перед передачею інформації включаються електросирени.
Запам’ятайте!
Сирени означають сигнал цивільного захисту «УВАГА ВСІМ!». Почувши такий сигнал, негайно увімкніть гучномовець, радіоприймач або телевізор і слухайте повідомлення з питань надзвичайних ситуацій від центральних та місцевих органів виконавчої влади, їх структурних підрозділів.
На кожний випадок підготовлено варіанти повідомлень на можливі надзвичайні ситуації.
Після подачі звукових сигналів (сирени, гудки тощо) передасться мовна інформація про надзвичайну ситуацію.
Вислухавши повідомлення, кожний громадянин повинен діяти без паніки і метушні у відповідності з отриманими вказівками.
ПОВІДОМЛЕННЯ ВКЛЮЧАЄ: інформацію про надзвичайну ситуацію, місце і час виникнення надзвичайної ситуації, територію (вулиці, будинки тощо), яка потрапляє в осередки (зони) ураження, порядок дій при надзвичайних ситуаціях, іншу інформацію.
ПОВІДОМЛЕННЯ будуть залежати від екстремальних умов, розмірів, тривалості та масштабів можливих наслідків надзвичайних ситуацій, ступеню небезпеки факторів ураження для населення міста та стану рятувальних і невідкладних аварійних і відновлювальних робіт.
КОЖЕН ГРОМАДЯНИН, який знаходиться на роботі, повинен виконувати всі розпорядження керівника цивільного захисту суб’єкта господарської діяльності у відповідності з планом цивільного захисту, а також брати участь у проведенні аварійно-рятувальних робіт у складі формувань або за вказівками органів управління цивільного захисту.
Якщо громадянин знаходиться вдома при виникненні надзвичайних ситуацій, він повинен:
- тримати вдома постійно включеними радіоприймачі, телевізори для того, щоб слухати розпорядження і вказівки з питань надзвичайних ситуацій від центральних та місцевих органів виконавчої влади, їх структурних підрозділів;
- повідомити про отриману інформацію сусідів;
- привести в готовність індивідуальні засоби захисту органів дихання і шкіри;
У разі їх відсутності приготувати найпростіші засоби (повсякденний одяг, взуття, ватно-марлеві пов’язки, плівку тощо);
- постійно тримати при собі засоби індивідуального захисту, а також медичну аптечку, документи, засоби зв’язку, предмети особистої гігієни, запас їжі тощо;
- провести у квартирі (будинку) протипожежні профілактичні заходи (виключити газ, систему водо-, електропостачання та інше), підвищити захисні властивості квартири: зачинити вікна, ущільнити їх;
- уточнити місце найближчого укриття (підвальне приміщення, тощо) де можна укритися.
ЯКЩО СИГНАЛ ЗАСТАВ ВАС У ТРАНСПОРТІ, ГРОМАДСЬКОМУ МІСЦІ (магазині, палаці культури та творчості, на ринку тощо) необхідно уважно і спокійно вислухати повідомлення, визначитися з найближчим укриттям та укритися в ньому. Якщо є час - якнайшвидше дістатися місця проживання і діяти у відповідності з отриманими вказівками.

** У випадку оголошення евакуації в місті буде розгорнуто 6 збірних пунктів евакуації (ЗПЕ):
- ЗПЕ №1 - Політехнічний коледж Кременчуцького національного університету ім. М.Остроградського (вул. Миру, 6);
- ЗПЕ №2 - ЗОШ №2 (вул. Молодіжна, 25);
- ЗПЕ №3 - СЗОШ №3 (вул. Добровольського, 27);
- ЗПЕ №4 - СЗОШ №4 (вул. Конституції, 20);
- ЗПЕ №5 - КП «Міський Палац культури і творчості» (вул. Миру, 16);
- ЗПЕ №6 - ЗОШ №6 (вул. Добровольського, 65).
Працююче населення прибуває на ЗБІРНИЙ ПУНКТ ЕВАКУАЦІЇ із керівником комісії з питань евакуації суб’єкта господарювання та списками своїх працівників. На суб’єктах господарювання з чисельністю працюючого персоналу менш як 50 осіб призначається особа, яка виконує функції зазначеної комісії. Списки працівників коригуються щорічно.
На збірних пунктах евакуації уважно слухайте та чітко виконуйте всі розпорядження посадових осіб евакуаційних органів.
Із збірних пунктів евакуації населення автотранспортом буде евакуйовуватись у безпечні райони розміщення згідно з маршрутами.

*** Про вміст "тривожної валізи" можна почитати за цим посиланням.

2 коммент.:

Анонім сказав...

Я делюсь этим свидетельством с партнерами, страдающими в своих отношениях, потому что есть долговременное решение. Мой муж бросил меня и наших двоих детей к другой женщине на 3 года. Я старалась быть сильной только ради своих детей, но не могла совладать с болью, терзающей мое сердце. Я был ранен и сбит с толку. Мне нужна была помощь, поэтому я провел исследование в Интернете и наткнулся на сайт, где я увидел, что доктор Эдиомо, заклинатель, может помочь вернуть любовников. Я связался с ней, и она сделала для меня специальную молитву и заклинания. К моему удивлению, через 2 дня мой муж вернулся домой. Так мы снова воссоединились, и в семье было много любви, радости и мира. Вы также можете связаться с доктором Эдиомо, могущественным заклинателем для решения
1) Вернуть парня
2) воссоединиться с мужем или женой
3) Если у вас ночные кошмары
4) Лекарство от ВИЧ и рака
5) Мощное волшебное кольцо
6) Заклинание на удачу
7) Разрушение одержимости
8) Проблемы с родами и беременностью. Свяжитесь с ЭЛЕКТРОННОЙ ПОЧТОЙ: drediomo77@gmail.com /whatsapp :+2349132180420 /+2348106541485

pınar сказав...

kadıköy
van
fethiye
beylikdüzü
rize
YLF

Дописати коментар