неділю, 21 лютого 2021 р.

Відбулося 13-те заняття БКУМ у Горішніх Плавнях

20 лютого у форматі онлайн відбулося 13-те заняття Безкоштовних курсів української мови у Горішніх Плавнях. Спершу поділилися інформацією про свої успіхи і проблеми, а також нові проєкти.

Під час перевірки домашнього завдання закріпили тему «Наголос» і продемонструвати власні здібності у віршуванні. Переконалися – здібності є! J

З нагоди Міжнародного дня рідної мови (його відзначають 21 лютого) дізналися, що таке «материнська мова» та про її вплив на розвиток людини і становлення особистості.

Вправа «Назви те, що бачиш навколо» дозволила віртуально побувати на гостинах у кожного слухача.

Також вправлялися у використанні звертань, добираючи до іменників кличний відмінок (власних і загальних назв). Завдяки вправі «Автоматичне мовлення» закріпили назви днів тижня, місяців року, числовий порядок тощо.

До 150-річчя Лесі Українки написали диктант із застосуванням технології самоперевірки. Готуємося взяти участь в акції «День народження Тараса Шевченка» (9 березня).

Домовилися, що наступне заняття відбудеться в суботу 6 березня о 16.00 у форматі онлайн.

Домашнє завдання:

1. Дібрати цікаві факти із біографії Т. Г. Шевченка.
2. Підготувати для виразного читання фрагмент твору Т. Шевченка. Пояснити, чому саме його обрали (чим вразив, схвилював, зачепив).
3. Провідміняти числівники «дев’яносто», «п’ять».
4. Завдання на словотворення:
а) утворити ПРИКМЕТНИКИ від слів: честь, кістка, пристрасть, область, щастя, пестощі, тиждень, проїзд, невістка, турист, студент;
б) утворити ДІЄСЛОВА від слів: тиск, блиск, випуск, виск (правила спрощення).

0 коммент.:

Дописати коментар