понеділок, 21 грудня 2020 р.

Відбулося 9-те заняття БКУМ у Горішніх Плавнях

20 грудня у форматі онлайн відбулося 9-те заняття Безкоштовних курсів української мови у Горішніх Плавнях. Спілкування викладачки і слухачів пройшло у відео-кімнаті Мessages Facebook.

Вітали одне одного зі святом Миколая, а допомогли в цьому вірші. Потім обмінювалися новинами і презентували анотації прочитаних книг.

Також йшлося про користь аудіокниг для відпрацювання правильного мовлення – кількаразове прослуховування, відпрацювання певних елементів, перевірка при повторах тощо (розміщення в чаті аудіоказок).

Розбирали тему «Апостроф» – знайомилися з правилами, виконували практичні вправи. Обговорили зміни в новому правописі, що стосуються вживання апострофа.

Розбирали тему «Прикметник», вправлялися в утворенні прикметників від інших частин мови, добирали прикметники до певних іменників. Дійшли висновку, що прикметники – окраса мови.

В розділі «Антисуржик» з’ясували, що таке дівич-вечір і парубоцька вечірка. Торкнулися теми «Наголос» у словах на кшталт «феномен» і «супермен». Вправлялися у синхронному перекладі.

Насамкінець обмінялися передсвятковими вітаннями і побажаннями. Домовилися, що наступне заняття відбудеться 9 січня о 14.00.

Домашнє завдання:

1.    Скласти текст із 10-12 речень, використовуючи якомога більше слів із апострофом. З'ясувати, де на клавіатурі комп’ютера знаходиться кнопка з апострофом.

2.    Від поданих слів утворити прикметники: морква, олово, торф, дрова,  риба, Різдво, дерево, трава, кров, мавпа, камінь.

3.    Підготувати анотації прочитаних книг.

Зичимо усім гарно відзначити новорічні свята!

0 коммент.:

Дописати коментар