суботу, 17 жовтня 2020 р.

Відбулося 5-те заняття БКУМ у Горішніх Плавнях

17 жовтня відбулося 5-те заняття Безкоштовних курсів української мови в Горішніх Плавнях. Після експрес-закріплення пройденої теми «Власні назви» вшанували пам’ять видатного українського мовознавця Олександра Пономарева, якого не стало 14 жовтня цього року.

Згадали про його вагомі здобутки у сфері української мови та літератури. Серед іншого йшлося про блог О. Пономарева – цінний ресурс у вивченні української, яким варто користуватися постійно.

З’ясували іменники на позначення назв продуктів харчування, що вживаються лише в однині. Обговорили вживання прикметників на позначення кольорів.

Розпочали вивчення нової теми «Числівники». Зокрема, ознайомилися з правилами відмінювання цієї частини мови, а також із правилами наголошення окремих числівників. Вправлялися у використанні числівників на позначення часу. Усім це далося легко, тож закріплення на практиці, сподіваємося, не викликатиме труднощів.

Домовилися, що наступне заняття відбудеться через одну суботу 31 жовтня. Дякуємо за фото Анастасії Таран, Олені Шашиній. Фотоальбом за цим посиланням.

Домашнє завдання:

1. Провідміняти числівники: 56, 505, 164, 721. Скласти з ними речення, ставлячи числівники у непрямих відмінках.

2. Вправлятися у використанні числівників на позначення часу.

3. Дібрати прислів’я та приказки з використанням числівників.

5. Готувати анотації прочитаних книг.

Місце проведення заняття – приміщення «Автошкола на Подолі» (ПКіТ).

0 коммент.:

Дописати коментар