неділю, 3 травня 2020 р.

Готуймся до Всесвітнього дня вишиванки!

Наближається Всесвітній день вишиванки – цьогоріч він припадає на 21 травня і пройде під гаслом «День вишиванки – День родоводу». З огляду на запобіжні заходи, введені через COVID-19, масових заходів не буде.
Натомість планується багато онлайн-акцій, присвячених українській родині та родоводу.
Щоб долучитися до «Дня вишиванки 2020», слід підготуватися – дослідити власний родовід.

«Формування дерева роду – не тільки захоплива справа, це – вкрай важлива складова повернення історичної пам’яті цілого народу. Розпитайте у старших родичів про своїх пра-пра, звідки вони родом, ким були і які насправді мали прізвища. Ви відкриєте для себе багато несподіваних фактів про примусові переселення, зросійщення, участь у визвольній боротьбі, репресіях, втратах родини під час голодоморів. Разом з тим, ви відшукаєте у своїх родоводах і видатних науковців, лікарів, митців, військових – родичів, які насправді були героями свого часу», – зазначили організатори «Дня вишиванки 2020».
Офіційна сторінка Всесвітнього дня вишиванки у соціальній мережі Facebook за цим посиланням.
А завантажити в гарній якості для друку афіші та шаблон дерева роду для створення власного можна за цим посиланням. Потім його потрібно буде розмістити у соцмережах із хештегами #живапамять, #деньвишиванкиденьродоводу.


0 коммент.:

Дописати коментар