неділя, 10 листопада 2019 р.

Про зустріч із письменником Володимиром Ковпаком

9 листопада відбулася творча зустріч із місцевим письменником Володимиром Ковпаком.
У міській центральній бібліотеці зібралися слухачі Безкоштовних курсів української мови та інші поціновувачі літератури, в тому числі племінник самого письменника – Володимир.
Наталія Ткаченко представила Володимира Ковпака, творчість якого відома не лише у Горішніх Плавнях і на теренах Полтавщини, а й в інших регіонах України. Присутні дізналися про численні нагороди, які отримав письменник за свої літературні твори.
Сам же Володимир Ковпак розповів про себе, свій життєвий шлях і про те, як почав займатися письменством. Представив власні літературні твори, розкрив деталі їхнього виникнення. Повідав про свою роботу з історичним матеріалом, а також про подальші плани.
Присутні мали змогу почути фрагменти творів у авторському виконанні, а також отримати відповіді на свої запитання. Люди цікавилися, наприклад, чи потребує Володимир Ковпак особливих умов для заняття творчістю, чи працює зі словниками, як досягає вишуканого красномовства, чи допомагає йому в творчості дружина, чому надає перевагу – писати на папері чи за допомогою сучасних гаджетів.
З’ясувалося, що пан Володимир захоплюється полюванням, тож недивним було запитання до нього як до мисливця і творчої людини – як він вважає, чи є у тварин розум, подібний до людського, чи є у тварин душа?. Він відповів, що тварини досить розумні і навіть бачать сни. Для прикладу розповів про свого курцхара Реда, який уві сні підгавкує і лапами робить рухи, ніби біжить.
Зустріч пройшла у дружній атмосфері і була пізнавальною. Дякуємо викладачці БКУМ Наталії Ткаченко за організацію зустрічі з Володимиром Ковпаком та центральній міській бібліотеці за підтримку. Спасибі Андрію Куценку за світлини. Їх можна побачити в цьому альбомі.


0 коммент.:

Дописати коментар