субота, 17 серпня 2019 р.

У Горішніх Плавнях 4-річна дитина випала з вікна 3-го поверху. Застереження батькам!

15 серпня у місті Горішні Плавні сталась надзвичайна подія — 4-річна дитина випала з вікна 3-го поверху. У міській лікарні інтенсивного лікування хлопчику надали невідкладну медичну допомогу.
Хоча наразі його життю нічого не загрожує, лікарі планують перевести дитину для подальшого лікування в обласну клінічну дитячу лікарню.
"Шановні батьки! Звертаємо вашу увагу на те, що єдиний спосіб попередити таку ситуацію це встановлення ручок на вікнах, які замикаються. Будьте пильними та уважними. Цінуйте життя і здоров`я своє та своїх близьких", — звертаються до батьків лікарі.

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун зазначає, що, рятуючись від спеки, люди часто залишають вікна вдома відчиненими, бо на них є протимоскітна сітка. Але для малюків вона — не перепона. Сітка не здатна витримати дитину, якщо на неї спертися навіть невеликою вагою. Тому обов’язково:
▪️ Не залишайте дітей без нагляду біля відчинених вікон. ▪️ Не залишайте їх без нагляду на підвіконні. Достатньо кількох секунд, аби малюк відчинив вікно та випав. ▪️ Не ставте біля вікон меблі та інші предмети, які можуть допомогти дитині вилізти на підвіконня. ▪️ Поясніть дитині, що не можна гратися на підвіконні. ▪️ Встановіть решітки або фіксатори, із якими вікно не можна відчинити просто ручкою.
Поради про те, як обрати фіксатори, а також, що може бути альтернативою решіткам — у матеріалі.
Важливо, аби простір, у якому живе дитина, був безпечним для неї. Необхідно подбати, щоб навіть неочевидним загрозам життю та здоров’ю можна було запобігти. І пам’ятайте, що будь-яке вікно, яке можна відчинити, становить потенційну загрозу для дитини. Тому за змоги позбудьтеся її.
"Збережіть собі ці поради та поділіться з усіма знайомими батьками! Дбати про здоров’я дітей та уникати небезпеки, яку можна легко попередити — надзвичайно важливе завдання", — зазначила Уляна Супрун.

0 коммент.:

Дописати коментар