неділю, 19 травня 2019 р.

Передостаннє заняття Безкоштовних курсів української мови у місті Горішні Плавні


18 травня відбулося заняття Безкоштовних курсів української мови у місті Горішні Плавні. Обмінювалися новинами, представляли анотації книжок Є. Плужника «Недуга» та В. Шкляра «Елементал». Допрацювали тему «Числівник», вправляючись у позначенні часу. Також вивчали особливості відмінювання числівників 50-80.

Порівнювали назви слів на позначення певних чисел у старослов’янській та сучасній літературній мові. Згадали народні прислів’я з використанням числівників, яких виявилося дуже багато..

З’ясували правила вживання деяких дієслів, зокрема: «рахувати» - «лічити» - «лікувати» - «вважати» тощо. З’ясували значення слів «поготів», «ремствувати», «мерщій». Вирішили використовувати їх в активному словнику.

Готувалися до випускного іспиту, в тому числі згадали певні пройдені теми, вправлялися у правильному наголошенні слів та у синхронному перекладі.

Під час наступної (останньої в цьому навчальному році) зустрічі відбудеться випускний іспит. Точну дату і час повідомимо пізніше.

Спасибі міській центральній бібліотеці за підтримку. Вдячні Нігіні Стогній за світлини https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.2258942650889390&type=3

0 коммент.:

Дописати коментар