неділю, 24 лютого 2019 р.

Відбулося 16-те заняття Безкоштовних курсів української мови у місті Горішні Плавні


23 лютого відбулося заняття БКУМ у місті Горішні Плавні. Від самого початку обмінювалися враженнями від міського літературно-музичного заходу, який відвідали напередодні на запрошення В. Журавель.



Далі вправлялися у розмовній українській, намагалися «подивитися» на себе з боку, визначити власні чесноти і досягнення. Цьому сприяла вправа «самопрезентація».

Також із нагоди минулого міжнародного Дня рідної мови провели дискусію про роль материнської мови в житті кожного.



Розглянули явище синонімії української мови. Закріпити мовні вміння й навички з теми «місто» дала змогу вправа «гід Горішніх Плавнів». Уявно прогулялися вулицями рідного міста та познайомили гіпотетичних туристів з його пам’ятками. Також кожен представив свою добірку народних висловів про міста, села, вулиці тощо. Їх виявилося чимало - це засвідчило важливість теми рідного дому і домівки взагалі для людини в давнину і в сьогоденні.



Традиційно презентували анотації прочитаних книг. Цього разу знову йшлося про твори В. Ковпака, відзначили вишуканість мови та змістовність викладення тексту. Під час презентацій анотацій прозвучали й справжні мовні дослідження. Зробили також короткий огляд дитячої літератури.



УВАГА! На прохання слухачів БКУМ наступне заняття, як додаткове, відбудеться наступної суботи 2 березня. Наступне після нього заняття пройде за розкладом 9 березня.



Домашнє завдання на заняття, яке відбудеться 2 березня о 14.00 на базі міської центральної бібліотеки:

1. Закріпити слова з теми «Дім. Місто», вписавши їх у кросворд.

2. Підготуватися до теми «Одяг» (поповнити власний словник загальновживаними словами і термінами).

3. Дібрати приказки, прислів’я, пісні, вірші, в яких згадується одяг.

4. Анотація прочитаних книг.



Дякуємо Нігіні Стогній за фото. Спасибі міській центральній бібліотеці за підтримку.

0 коммент.:

Дописати коментар