суботу, 31 березня 2018 р.

Ла Страда-Україна святкує 20 років


31 березня 1998 року організація була зареєстрована Міністерством юстиції України. 20 років ми працюємо, щоб втілювати в життя цінності та ідеї, в які щиро віримо - прав людини, рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, ґендерної рівності. Бо ми прагнемо демократичних змін країни та суспільства.

За цей час «Ла Страда» стала однією з найбільш потужних правозахисних організацій в Україні і рушієм величезних змін, які кожен громадянин і кожна громадянка можуть відчути на собі.

Чимало вдалося зробити за ці 20 років:

- Ми почали із пригортання уваги держави до теми торгівлі людьми тоді, коли про це не говорили, нібито проблеми «не існувало» взагалі. За ці роки були ратифіковані важливі міжнародні договори, прийняті закони, що створили систему стандартів попередження та протидії торгівлі людьми, надання допомоги постраждалим особам, відображені в державних програмах та практичній діяльності.


- Ми безпосередньо впливали на розвиток законодавства у нашій країні – ініціювали прийняття та брали участь у розробці нових законопроектів, домоглися внесення змін до багатьох вже існуючих законів. За цей час в Україні з’явилося законодавство, що регламентує забезпеченням рівних прав та можливостей жінок та чоловіків, протидіє торгівлі людьми та домашньому насильству, захищає права дітей.

- Домашнє насильство визнано не тільки порушенням прав людини, але й кримінальним злочином.

- Ми просували ідеї ґендерної рівності та недискримінації власним прикладом, інформуванням та навчанням. Провели тисячі тренінгів, під час яких розширювали коло однодумців та однодумець, які щодня самостійно впроваджують спільні цінності в життя.

- Створили Національну тренерську та Національну медіаторську мережі. Це сотні тренерів та медіаторів, які працюють по всій Україні, сприяючи правозахисним та миробудівним процесам.

- За 20 років більше 2 700 постраждалих від торгівлі людьми, домашнього насильства та ґендерної дискримінації отримали допомогу від Ла Страда (як дорослі, так і діти).

- Ми створили «гарячі» лінії», що цілодобово надають консультації усім, хто їх потребує. Це Національна «гаряча» лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації та Національна дитяча «гаряча» лінія.

- Ми розвивалися разом з громадянським суспільством, допомагаючи активним жінкам і чоловікам створювати громадські організації та мережі, передаючи їм свої знання та експертизу на основі обміну досвідом.

Ми переживали труднощі і втрати, помилялися, але негаразди робили нас сильнішими і ми не зраджували нашим цінностям.

Ми є такими, бо ми робимо і працюємо з нашими друзями, подругами та партнерами - громадськими та міжнародними організаціями, державними структурами, науковцями, журналістами, експертами і пишаємося нашою співпрацею та командною роботою.


Ми вдячні нашим вчителям та порадникам за надані уроки та навчання. Ми цінуємо допомогу і конструктивну критику, готові до розвитку і відкриті до діалогу.


Попереду багато роботи. Ми віримо, що разом - організаціі, активісти, небайдужі - зможемо зробити світ більш безпечним та комфортним для кожної та кожного!



Президентка ГО «Ла Страда -Україна» Калашник Ольга 

Президентка ГО «Ла Страда -Україна» Катерина Левченко (1998-2018)







Джерело: ГО «Ла Страда -Україна»

0 коммент.:

Дописати коментар