понеділок, 12 лютого 2018 р.

Відбулося 15-те заняття Безкоштовних курсів української мови у Горішніх Плавнях


10 лютого відбулося заняття «Безкоштовних курсів української мови» у Горішніх Плавнях. Під час традиційного обміну новинами вчилися висловлюватися лаконічно, стисло. Потім кожний презентував свої загадки про кухонне приладдя – окрім опису йшлося про діалектні синоніми та власні неологізми.

Розпочавши вивчення тему «Одяг», коротко познайомилися з історією одягу, зокрема українського. Шукали аналоги сучасного одягу до стародавніх зразків.

Завдяки Ніні Радченко мали змогу потримати і детально роздивитися справжні личаки і постоли. А на фото побачили зразки українського вбрання різних регіонів України – в якості зразків були представлені сценічні костюми дуету «Язикаті Хвеськи».

Далі знайомилися з термінологією швацької справи, говорили про різноманітні стилі одягу. Згадували сучасні українські бренди одягу, а також імена вітчизняних модельєрів. Доречним завершенням тематичного заняття став авторський вірш Ніні Радченко «Бабусина вишиванка» у виконанні авторки.

Після заняття обговорили відзначення Міжнародного дня рідної мови, який відзначається 21 лютого. Домовилися зачитати українською улюблений вірш (або уривок з вірша), записавши це на відео. Потім розмістити відео у facebook на своїх власних сторінках, а також на сторінці "Безкоштовні курси української мови в Горішніх Плавнях", додавши хештег #ДеньРідноїМовиВГорішніхПлавнях 

Фото фрагментів заняття https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1644061202377541&type=3 

Домашнє завдання на заняття, що відбудеться 24 лютого о 14.00 на базі міської центральної бібліотеки:
1.Розв’язати кросворди на закріплення тем «Людина» та «Кухня».
2.Підготуватися до «подіуму» - показу і коментуванню одягу.
3.Підготуватися до теми «Прикметники», а також «Зачіски, аксесуари».
4.***Завдання з минулих занять - підготувати стислий переказ (анотацію) прочитаної книги українського автора.

0 коммент.:

Дописати коментар