неділю, 28 січня 2018 р.

На черговому занятті безкоштовних курсів української мови вивчали тему «Кухня»


27 січня у міській центральній бібліотеці відбулося чергове заняття «Безкоштовних курсів української мови» в Горішніх Плавнях. Вивчали тему «Кухня» і все, що з нею пов’язано. Вийшло дуже тематично!

Ділилися піснями і віршами, прислів’ями і приказками, що містять назви страв продуктів харчування та кухонного приладдя.

Зустрічали чудовий дует «Язикаті Хвеськи» - Ніну Радченко та Світлану Поварову з їхніми кулінарними рецептами, приправленими гумором.

Виступ дуету був просто неймовірним, а ще розширив наш словниковий запас із заданої теми. Потім усі презентували виконане домашнє завдання. Кожен розповідав українською свій фірмовий кулінарний рецепт, демонструючи смачну «ілюстрацію». І зміст рецептів, і вигляд та смак страв оцінювали усі разом.

Після цього обговорювали українські назви кухонного приладдя, їхні синоніми у різних діалектах та історичне походження цих слів.

Фото фрагментів заняття за посиланням:
https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1633947823388879&type=3 

Наступне заняття відбудеться 10 лютого о 14.00, місце зустрічі – читальна зала міської центральної бібліотеки. Домашнє завдання на заняття:

1. Придумати загадку про один будь-який предмет кухонного приладдя. Вміти пояснити його назву, за можливістю назвати синоніми (можна діалектні або власні неологізми).

2. Підготувати анотацію (стислий переказ) прочитаної книги.
3. Підготуватися до теми "Одяг".
 

Сторінка "Безкоштовні курси української мови" в Горішніх Плавнях у фейсбук:
https://www.facebook.com/groups/1234423823341283/https://www.facebook.com/groups/1234423823341283/



























0 коммент.:

Дописати коментар