суботу, 2 грудня 2017 р.

У Горішніх Плавнях триває просвітницька акція з протидії торгівлі людьми


2 грудня, в Міжнародний день боротьби за скасування рабства, у міській центральній бібліотеці міста Горішні Плавні розпочалася просвітницька акція з протидії торгівлі людьми.

Цього дня спеціальні брошури «Якщо ви збираєтеся за кордон» отримали відвідувачі читальної зали, а також слухачі безкоштовних курсів української мови, що проходять у міській центральній бібліотеці.

У брошурах містяться конкретні поради для громадян щодо того,  як вберегтися від сучасних работоргівців під час поїздок за кордон.  Також зазначені номери національної  «гарячої» лінії з попередження торгівлі людьми  0 800 500 335 (зі стаціонарних) та 116-123 (з мобільних). Цілодобово, безкоштовно та анонімно.

Просвітницьку акцію з протидії торгівлі людьми проводять громадська організація «Центр «РОДІС» спільно з міською центральною бібліотекою  м. Горішні Плавні за підтримки громадської організації «Ла Страда – Україна» (м. Київ) у рамках інформаційної акції «16 днів проти насильства».

Зверніть увагу! За 9 місяців 2017 року поліція виявила 263 злочини, пов'язані з торгівлею людьми. Про це сьогодні поінформували в  Департаменті комунікації Національної поліції України. «Цей показник майже втричі більший, ніж за весь 2016 рік», - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що наразі набувають все більшого поширення форми торгівлі людьми, не пов'язані з сексуальною експлуатацією, зокрема – трудова експлуатація (сільськогосподарські роботи, будівництво, примусове жебракування). 

Жертвами від неї найчастіше стають чоловіки працездатного віку або особи з явними ознаками інвалідності, без постійного місця проживання та інші малозабезпечені категорії громадян.

У Нацполіції закликають громадян не вдаватися до необдуманих дій та не приймати сумнівні пропозиції щодо працевлаштування.




 


0 коммент.:

Дописати коментар