вівторок, 28 листопада 2017 р.

Старшокласницям ЗОШ №1 розповіли як розпізнати майбутнього сімейного насильника


28 листопада відбувся просвітницький захід «Чи є ризик насильства у ваших стосунках» для учениць 10-11 класів ЗОШ І-ІІІ ст. №1міста Горішні Плавні в рамках інформаційної кампанії «16 днів проти насильства».

Мине небагато часу і для нинішніх старшокласниць настане доросле життя.  Як у майбутньому будувати власну сім’ю, які стосунки мають бути між чоловіком і дружиною, йшлося під час освітнього заходу.

Дівчата дізналися про основні маркери, за допомогою яких можна розпізнати у коханій людині майбутнього сімейного насильника.  Після бесіди та медіапрезентації дівчата отримали спеціальні інформаційні картки з порадами, як діяти у випадку проявів домашнього насильства.

Під час заходу школярок було поінформовано про роботу про Національної дитячої «гарячої» лінії, яка діє в Україні на базі ГО «Ла Страда – Україна»:

0 800 500 225 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних), або 116-111 (безкоштовно з мобільних).


Національна дитяча «гаряча» лінія працює в будні з 12.00 до 20.00, в суботу з 12.00 до 16.00. Неділя вихідний. Основні принципи роботи дитячої «гарячої лінії» - анонімність та конфіденційність. Ця розмова залишиться тільки між дитиною та консультантом, з яким вона розмовляла.

Також старшокласниці дізналися про роботу Національної «гарячої» телефонної лінії з попередження домашнього насильства: 0 88 500 335 (безкоштовно зі стаціонарних), 116-123 (безкоштовно з мобільних).

Лінія анонімна, конфіденційна, працює цілодобово. Професійні психологи, юристи та соціальні працівники завжди готові надати свої консультації.

Акція пройшла у рамках діяльності Національної тренерської мережі ГО «Ла Страда – Україна» в Полтавській області за підтримки та сприяння відділу освіти Горішньоплавнівської міської ради  та ГО «Центр розвитку дитини і сім’ї «РОДІС».





0 коммент.:

Дописати коментар