суботу, 7 січня 2017 р.

БУДЬ ЛАСКА, ДОПОМОЖІТЬ ТВАРИНАМ ВИЖИТИ ВЗИМКУ


На вулиці вдарив мороз, насипало багато снігу. Від сильного холоду дуже потерпають «нічийні» коти і собаки (не будемо зараз вдаватися до причин, що призвели до їхньої появи на вулицях міста). За таких погодних умов тварини можуть померти від переохолодження та слабкості внаслідок сильного недосипу та недоїдання.
Особливо вони дуже потребують теплого місця для сну. Будь ласка, проявіть чуйність - не виганяйте тварин на мороз із під'їздів і, за можливості, підгодуйте їх залишками святкових наїдків.



Сніг, що накрив землю, додав проблем і птахам, яким у таких умовах важко самим знайти, що поїсти. Допоможіть у ці дні вижити птахам, підгодуйте їх, будь ласка. Зробити просту годівничку нескладно. 
НАЙКРАЩОЮ ЇЖЕЮ для них є несмажене насіння, несолоне сало, крихти від сиру, печива, тортів, тістечок, білого хліба (краще черствого). 
НЕ МОЖНА сипати в годівницю шматочки чорного хліба, класти солону їжу, смажене насіння. Крупа, розбухаючи в шлунках пташок, може спричинити їхню загибель, тому крупи спершу треба приварити. 
МОЖНА почастувати пернатих звареною «в мундирах» картоплиною (розламаною навпіл), шматочками фруктів.



Дякуємо!

0 коммент.:

Дописати коментар