суботу, 12 березня 2016 р.

Семінар для тренерів Національної тренерської мережі ГО «Ла Страда-Україна»

10-11 березня у Києві пройшов Всеукраїнський навчально-методичний семінар «Поліпшення життєвих умов внутрішньо переміщених осіб та громад, які зазнали наслідків конфлікту на Сході України: права людини та недискримінація». Його організували громадська організація "Ла Страда-Україна" спільно з Міністерством освіти і науки України, Українським науково-методичним центром практичної психології та соціальної роботи.

Семінар був проведений для тренерів Національної тренерської мережі ГО «Ла Страда-Україна» та психологів, які надають консультації для ВПО та громад, що постраждали внаслідок конфлікту на Сході України. Учасники з’їхалися з Харківської, Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Київської, Полтавської, Запорізької, Кіровоградської, Миколаївської областей. Полтавську область представляли Лілія Дмитренко та Наталія Ткаченко, члени ГО «Центр розвитку дитини і сім’ї «РОДІС» з міста Комсомольська, які одночасно є тренерами ГО «Ла Страда-Україна».

На семінарі йшлося про реалізацію Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року; налагодження взаємодії тренерів та психологів, які надають консультації для внутрішньо-переміщених осіб та громад, що постраждали внаслідок конфлікту на Сході України.

Учасники семінару поділилися досвідом надання допомоги внутрішньо переміщеним особам та громадам, які зазнали наслідків збройного конфлікту в Східній Україні, обговорили актуальні напрями соціальної адаптації ВПО, поглибили знання про основні напрями та зміст соціально-педагогічної та психологічної роботи з учасниками навчально-виховного процесу навчальних закладів, в т.ч. дошкільних. Особливу увагу було приділено проблемам формування критичного сприйняття інформації та ненасильницьких способів виховання дитини.

В роботі семінару взяли участь віце-президент ГО «Ла Страда-Україна» Людмила Ковальчук, головний спеціаліст відділу виховної роботи, позашкільної освіти та захисту прав дітей Міністерства освіти і науки України Ніна Березіна та директор Українського науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи Віталій Панок,.



Семінар пройшов у рамках проекту «Поліпшення умов життя ВПО і населення, яке зазнало наслідків конфлікту в Україні» за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини у співпраці з «Діаконія Катастрофенгільфе».

Більше фото за посиланням:
https://picasaweb.google.com/118126056445461230080/1011032016

0 коммент.:

Дописати коментар