вівторок, 1 грудня 2015 р.

Нові правила реєстрації громадських та благодійних організацій

Верховна Рада ухвалила в 2-му читанні законопроект №2983 «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань». Що це означає для НУО?
1. Гроші більше не потрібні. Реєстрація громадських та благодійних організацій, а також внесення змін до статутних документів таких організацій відтепер буде безкоштовною.
2. Часу треба менше. Зменшений час реєстрації громадських об’єднань до 3х робочих днів. Для благодійних - до 1го робочого дня.
3. Процедура буде простішою. Реєстрація громадських об’єднань, відокремлених підрозділів спрощується та діятиме відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань». Спрощується процедура ліквідація громадської організації.
4. Засновники ГО втрачають свій "особливий статус". В Законі чітко зафіксовано, що засновники організації втрачають свою "особливу" роль одразу після реєстрації ГО. Це спрощує роботу організаціям, бо реєстратори більше не будуть вимагати від засновників різних документів, заяв тощо, а засновники давно вийшли з ГО або навіть померли.

0 коммент.:

Дописати коментар