суботу, 10 жовтня 2015 р.

У Комсомольську офіційно зареєстровано нову громадську організацію «Творче місто»

7 жовтня в Комсомольському міському управлінні юстиції зареєстровано нову громадську організацію «Творче місто», що об'єднує комсомольчан, які захоплюються рукоділлям. 

Створенню ГО "Творче місто" сприяла допомога Громадської Ініціативи "Спільний дім", що діє в Комсомольську. Зокрема її представником було організовано навчання для місцевих рукодільниць. Йдеться про два тренінги: один з формування навичок самоорганізації для вирішення власних проблем та розробки програми дій щодо вирішення цих проблем, а також другий тренінг - з фандрейзингу. Його було проведено з метою формування навичок пошуку ресурсів для вирішення власних проблем.

Місто Комсомольськ багате на майстринь декоративно-прикладної творчості, та рукоділлям вони займалися кожна сама по собі і поодинці не мали змогу вирішити проблеми, які мали. Йдеться про демонстрування на виставках та продаж на ярмарках власноручних виробів, навчання новим видам рукоділля, творче спілкування з колегами з метою обміну досвідом тощо.

-  Коли ми об’єдналися, стало легше організовувати різні заходи, - розповіла голова новоствореної ГО «Творче місто» Ірина Красноголова. - Легше тому, що ми - разом. Майстриням, коли вони разом, легше виносити на загал свої творчі ідеї, є можливість поділитися своїми досягненнями. До того ж з нами почав працювати відділ культури і туризму виконкому міської ради – запрошують нас на міські заходи. Ми вже провели кілька виставок-ярмарків, готуємося тепер до першого майстер-класу.

0 коммент.:

Дописати коментар