середу, 9 вересня 2015 р.

У Комсомольську батьків навчали правилам безпеки та можливостям отримання допомоги в Україні

9 вересня на базі Комсомольської ЗОШ І-ІІІ ст. №6  відбулися батьківські збори, на яких розглядалася тема «Правила безпеки та можливості отримання допомоги в Україні».

Йшлося про особливості соціально-політичної ситуації в країні та необхідність соціально-психологічного захисту та допомоги дітям і дорослим. Батьки були поінформовані про ознаки стресових розладів у дорослих і дітей, способи підтримки дітей в період конфлікту. 

Сім’ї з числа внутрішньо переміщених осіб, які зазнали наслідків конфлікту у Східній Україні, отримали поради щодо адаптації дітей до нових умов. Також батьки дізналися про  можливості державних структур, громадських і волонтерських ініціатив з надання гуманітарної, психологічної, правової та соціальної допомоги.

З батьками спілкувалася тренер НТМ Міжнародного правозахисного центру «Ла Страда-Україна» Лілія Дмитренко. Заходи пройшли за підтримки адміністрації ЗОШ І-ІІІ ст. №6 та відділу освіти виконкому Комсомольської міської ради.

Навчання батьків 6-х, 7-х, 9-х, 10-х, 11-х класів відбулось у рамках проекту  «Гуманітарна допомога для внутрішньо переміщених осіб та громад, які зазнали наслідків конфлікту у Східній Україні», який реалізує Центр «Ла Страда – Україна» за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини у співпраці з «Діаконія Катастрофенхільфе».













































0 коммент.:

Дописати коментар