пʼятницю, 21 серпня 2015 р.

У Комсомольську визначили переможців конкурсу вишиванок

21 серпня у Комсомольську визначали переможців міського конкурсу вишиванок «Ми – українці!», який тривав з 3 по 20 серпня і був приурочений до 24-ї річниці незалежності України. Засідання конкурсного журі відбулося о 9.00 у виконкомі міської ради.  

Згідно Положення про конкурс його учасники надіслали  власні фото у вишиванках і розповіді про те, як ці сорочки з’явилися в їхньому гардеробі

Фото і розповіді можна переглянути за посиланням http://www.rodis.org.ua/p/blog-page_7613.html Всього на конкурс було подано 31 заявку.

До складу журі увійшли перший заступник міського голови Дмитро Биков (голова журі), начальник відділу культури і туризму Ірина Зеленська, керівник проектів ГО «Центр «РОДІС» Володимир Дмитренко, викладач ПСМНЗ «Дитяча художня школа» Ірина Черниш, науковий співробітник міського історико-краєзнавчого музею Ірина Кракало.

Конкурсне журі вивчило подані матеріали і визначило переможців у номінаціях:
«Краща чоловіча вишиванка»
«Краща жіноча вишиванка»
«Краща дитяча вишиванка»
«Краща старовинна вишиванка»
«Краща авторська вишиванка»
«Найбільша родина у вишиванках»
«Найстарший учасник у вишиванці»
«Наймолодший учасник у вишиванці»

Під час обговорення результатів конкурсу члени журі вирішили запровадити додаткову номінацію «Краща юнацька вишиванка» та визначили переможця і за цією категорією. Він отримає спеціальний приз.

- Заходи такого характеру є вкрай важливими, особливо в наші дні, - зазначила Ірина Черниш, викладач дитячої художньої школи. - Вишиванка є не лише традиційним одягом і оберегом, а й витвір мистецтва. Адже в кожній такій сорочці є часточка душі майстрині, яка її вишивала. Дуже важливо починати прищеплювати любов до національних символів змалку. Діти і молодь – то наше майбутнє і майбутнє сильної і незалежної України.

 - Той, хто носить на грудях образ (символіку) рідної землі, краще відчуває внутрішній зв’язок з нею і своїм народом, - висловила свою думку Ірина Кракало, науковий співробітник міського історико-краєзнавчого музею. – Нехай вишиванки бережуть комсомольчан від усього лихого, очищають душу та дають наснагу і для творчого пошуку, і для трудових звершень, і, звичайно, для особистого та сімейного щастя.

Демонстрація вишиванок всіма учасниками конкурсу вишиванок «Ми – українці!», оголошення переможців та їх нагородження відбудеться під час міської акції «З Днем народження, Україно!», яка розпочнеться 24 серпня о 17.00 на Театральній площі http://www.rodis.org.ua/2015/08/blog-post_10.html

0 коммент.:

Дописати коментар